Toronto Maple Leafs otti jälleen yhden ison askeleen lähemmäksi kevään tosipelejä, kun se haki maukkaan 5-2-vierasvoiton Columbus Blue Jacketsista.

Leo Komarov oli ajassa 8:55 se pelaaja, joka löi ”pikkuveljensä” Nazem Kadrin syötöstä alkutahdit Maple Leafsin voitolle. Blue Jackets menetti tilanteessa kohtalokkaasti kiekon vieraiden aktiivisen karvauksen alla ja lopulta Komarov sai laittaa kiekon ohi täysin voimattoman Joonas Korpisalon.

Goal Leafs Goal

@Goal_Leafs_Goal
Leo Komarov 12th Goal of the Season! (Audio Replaced w/ @BonsieTweets & @Jim_Ralph) youtu.be/nq_r-63-Nmg #TMLtalk #leafs #BringBackBowen

Pari minuuttia myöhemmin tuli lisää. Tällä kertaa asialla oli kiivaasti Patrik Laineen ja joukkuekaveri Mitch Marnerin kanssa tulokkaiden pistepörssin voitosta kamppaileva Auston Matthews. Hän ohitti jälleen kerran voimattoman Korpisalon ylivoimalla.

Tässä vaiheessa kautta Matthewsilla on kasassa tehot 33+25, ”kisaa” johtavalla Laineella 33+27 ja Marnerilla 17+39.

Polakin ruma taklaus puhutti – Tortorella riehaantui

Ottelun toiseen erään lähdettiin siis 0-2-lukemista, mutta kotijoukkue Blue Jackets tuli nopeassa tahdissa otteluun mukaan. Ensiksi David Savard kavensi aikaan 20:43 ja hieman ennen seitsemän minuutin täyttymistä Brandon Saad toi tulokassensaatio Zach Werenskin syötöstä isännät jo tasoihin.

Ottelun toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Maple Leafsin toisen osuman syöttänyt William Nylander vei kuitenkin vieraat takaisin johtoon puolittaisen läpiajonsa päätteeksi, Blue Jacketsin harhasyötön avustuksella, ja toiselle erätauolle lähdettiinkin kanadalaisjoukkueen maalin johtoasemasta.

Päätöserän alkuun isännille tarjoutui loistava mahdollisuus tulla mukaan otteluun, kun Roman Polakin sikamainen taklaus Oliver Bjärkstrandiin johti ulosajoon. Vaikka Björkstrand olikin tilanteessa kohtuullisen matalassa asennossa, oli Polakilla kaikki aika ja tila maailmassa jättää taklaus tekemättä. Blue Jackets -valmentaja John Tortorella riehaantuikin täysin aiheesta tilanteen jälkeen.

Viiden minuutin ylivoima ei kuitenkaan johtanut maaliin, johtuen osittain isäntien saamattomuudesta ja Maple Leafsin erinomaisesta alivoimasta, ja lukemat säilyivät ennallaan.

Lopulta Kadri-Komarov-akseli toimi jälleen kerran, tällä kertaa vain toisinpäin, kun Kadri viimeisteli ja Komarov syötti ajassa 55:46 syntyneen osuman. Lopulta vajaata paria minuuttia myöhemmin Nikita Zaitsev sinetöi tyhjiin loppulukemat 2-5.

Joonas Korpisalolle kirjattiin ottelussa 27 torjuntaa, kun taas Frederik Andersen pysäytti toisessa päässä 32 kiekkoa.