Markus Hännikäisen osalta jatkuva reissaaminen NHL:n ja AHL:n välillä on jatkossa epätodennäköisempää.

Columbus Blue Jacketsin kokoonpanossa viime viikkoina, kiitos Matt Calvertin loukkaantumisen, paikkansa vakiinnuttanut Hännikäinen on solminut seuransa kanssa kaksivuotisen ja yksisuuntaisen jatkosopimuksen, kertovat seuran verkkosivut.

Luonnollisestikaan sopimuksen yksisuuntaisuus ei takaa hänelle NHL-paikkaa, mutta se tekee hänestä ensi kaudelle paljon todennäköisemmän NHL-pelaajan, kuin tällä kaudella, sillä farmiin lähettäminen kauden aikana tarkoittaisi käytännössä ottaen waiver-listan läpäisemistä.

Mitään tilastollista faktaa tähän ei ole esittää, mutta mikäli hän ei ole kaikkein eniten NHL:n ja AHL:n väliä kuluvalla kaudella kulkenut pelaaja, on hän vähintään yksi heistä.

Tälle on toki ollut maantieteellinen selitys, sillä Blue Jacketsin farmiseura Monsters pelaa Clevelandissa, joka sijaitsee Columbuksen välittömässä läheisyydessä. Blue Jackets -organisaatiossa on siis ollut helppo kutsua pelaajia edestakaisin, sillä näin he ovat olleet enemmän kuin usein seuran käytettävissä, mikäli tarvetta on esimerkiksi loukkaantumisten myötä ilmennyt.

Blue Jacketsin GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen ojensi samankaltaiset sopimukset myös Lukas Sedlakille sekä Scott Harringtonille.

Kekäläisen päätökset solmia koko kolmikon kanssa yksisuuntaiset ja kaksivuotiset sopimukset ovat herättäneet hieman hämmennystä etenkin Harringtonin ja Hännikäisen kohdalla. Totuus on kuitenkin se, että Blue Jacketsin on kyettävä leikkaamaan kulujaan joiltain osa-alueilta ja esimerkiksi alemmat kentälliset, joissa Hännikäinenkin viihtyy, on yksi näistä säästökohteista. Toisin sanoen suomalaishyökkääjän tilanne on erinomainen, sillä jatkosopimus kielii juuri siitä, että häntä ollaan istuttamassa kokoonpanoon pysyvästi.

23-vuotias Hännikäinen on pelannut toistaiseksi NHL:ssä 14 ottelua ja tehnyt niissä tehot 1+1. AHL:ssä suomalaislaituri on nähty 93 ottelussa tehoin 20+24.