Noin puolet kuluvasta kaudesta AHL:ssä viettäneen Jesse Puljujärven huippuotteet eivät ole jääneet Edmonton Oilersin johtoportaassa vaille huomiota.

18-vuotias suomalaisnuorukainen vietti kauden ensimmäisen puoliskon Oilersin matkassa, NHL:n puolella. Otteluita Puljujärvelle kertyi loppujen lopuksi 28, mutta sinällään lukema on hieman hämäävä, sillä suomalaisen ottelukohtainen peliaikakeskiarvo oli 11:15 ja se vain laski, mitä pidemmälle kausi eteni.

Lopulta siis 28 pelatun ottelun, kahdeksan tehopisteen (1+7) ja useiden katsomokomennusten jälkeen hänet lähetettiin seuran AHL-joukkueena toimivan Bakersfield Condorsin matkaan.

Siellä homma onkin sujunut erinomaisesti. Puljujärvi on nimittäin pelannut nyt AHL:ssä niin ikään 28 ottelua ja hän on merkkauttanut niihin tehot 9+14.

”Aina ei voi voittaa”

”Pulju” ei ole siis farmissa aivan piste per peli -tahdissa, mutta ei missään nimessä myöskään kaukana siitä; itse asiassa hänen pistekeskiarvonsa 0.82 on AHL:n historian neljänneksi kovin, mitä tulee 18-vuotiaisiin sarjassa pelanneisiin pelaajiin. Edellä ovat ainoastaan NHL:ssä loistavat David Pastrnak ja William Nylander sekä Nikita Filatov.

Oilersin suunnalla ollaankin oltu enemmän kuin tyytyväisiä Puljujärven suorituksiin farmin puolella.

– Minun mielestäni Jesse on tällä hetkellä Top 6 tai Top 9 -pelaaja. Siinä vaiheessa, kun hän pystyy antamaan panoksensa siinä roolissa tasaiseen tahtiin, hän tulee saamaan mahdollisuutensa, Oilersin päävalmentaja Todd McLellan kommentoi suomalaista seuransa lehdistötilaisuudessa.

– Juuri tällä hetkellä pidämme siitä, mitä hän tekee AHL:ssä. Alussa oli ihmisiä, jotka kyseenalaistivat hänen mukanaolon ylhäällä ja nyt on ihmisiä, jotka kyseenalaistavat sen, että hän ei ole mukanamme, mutta aina ei voi voittaa, McLellan päättää hieman huumorisävytteisesti.