Pelaajasiirtojen takarajan viimeisenä päivänä ei nähty kovinkaan suuria kauppoja, sillä useampi isompi nimi vaihtoi seuraa jo aikaisemmin. Yksi mielenkiintoisimmista nimistä oli Pittsburgh Penguinsin maalivahti Marc-Andre Fleury, jota vietiin huhuissa todella moneen seuraan.

Lopulta Penguins päätti pitää Fleuryn ainakin tämän kevään ajan, mutta silti hänen tulevaisuutensa seurassa on suuri arvoitus.

Fleuryn kannalta tilanne ei vaikuta hyvältä, sillä seuran Stanley Cupiin torjunut Matt Murray on pelannut koko kauden todella vakuuttavasti, ja Fleuryn kohtalona on todennäköisesti siirto uuteen ympäristöön. Tulevana kesänä joukkueet saavat suojata vain yhden maalivahdin, joten Penguins tulee erittäin suurella todennäköisyydellä suojaamaan Murrayn.

Penguins etsiikin nyt ratkaisua siihen, miten Fleurysta saataisiin kaikista paras vastine takaisin. Fleuryn palkkakuitti on kuitenkin lähes kuusi miljoonaa, joka nykypäivän NHL:ssä on paljon yhdeltä pelaajalta.

Patrik Laineen seurakaveriksi?

Fleury yhdistettiin viimeisten viikkojen aikana huhuissa muun muassa Calgary Flamesiin sekä Dallas Starsin, mutta nyt Winnipeg Sunin toimittaja Jim Matheson spekuloi mahdollisuutta, jossa Fleury kaupattaisiin Winnipeg Jetsin paitaan.

Mathesonin mukaan Jetsin nykyinen maalivahtikolmikko ei vakuuta, eikä Connor Hellebuyckista ole vielä aloittavaksi maalivahdiksi. Matheson tosin toteaa, että Fleuryn olisi tässä tapauksessa purettava hänen siirron estävä pykälänsä, joka hänellä on sopimuksessaan.

Vaikka Jets on tällä kaudella tehnyt paljon maaleja, se on myös päästänyt niitä hurjan määrän, 205 kappaletta. Fleuryn tasoinen maalivahti nostaisi ilman muuta seuran tasoa, vaikka pudotuspeleissä Fleurylla on ollut ajoittain hankalaakin.