Winnipeg Jets oli jo päättänyt, ettei se tee kesällä jatkosopimusta hyökkääjä Drew Staffordin kanssa ja tästä syystä kauppasi hänet pelaajasiirtojen takarajalla Boston Bruinsiin.

Jets hankki Staffordin kaksi vuotta sitten pelaajasiirtojen takarajalla, osana Jetsin ja Buffalo Sabresin välistä jättimäistä vaihtokauppaa, jossa liikkuivat muun muassa Tyler Myers sekä Evander Kane.

Nimeä Patrik Laine kantaneesta pelaajasta ei ollut tuolloin vielä Winnipegin suunnalla tietoakaan. Kukaan ei siis osannut ennakoida, että nuorukainen Suomesta tulisi vuonna 2016 NHL:ään ja alkaisi dominoida NHL-kaukaloita välittömästi.

Näin kuitenkin kävi ja se koitui lopulta Staffordin kohtaloksi, etenkin kun suomalaisen laita vaihtui, paljastaa päävalmentaja Paul Maurice.

– Patrik itse asiassa tuli tänne vasempana laiturina, mutta hän on esiintynyt edukseen oikeassa laidassa ja hän varasti Drewiltä hyökkäyspään roolin, Maurice avaa Winnipeg Sunille.

Oma osansa oli myös Staffordin loukkaantumisella, mutta juuri tuo oli se hetki, kun hän menetti tonttinsa suomalaisnuorukaiselle.

– Drewin loukkaantuminen oli tietenkin paha takaisku. Kun hän palasi pelikuntoon, ei meillä ollut tarjota hänelle kuin aiempaa puolustavampi ja pienempi rooli. Koska meneillään oli hänen viimeinen sopimusvuosi, oli oikein päästää hänet lähtemään ja jatkamaan uraansa muualla.

Mitä Trade Deadlinella tapahtui? Kaikki toteutuneet siirrot löydät TÄÄLTÄ.