Quebec Nordiques liittyi NHL-kartalle vuonna 1979 ja 16 vuotta myöhemmin seura muutti Coloradoon.

Nykyisin Nordiques tunnetaan siis Colorado Avalanchena, NHL:n kuluvan kauden jumbojoukkueena. Quebecissa seura ei koskaan päässyt juhlimaan Stanley Cupia, mutta Avalanche-aikoinaan jääkiekkomaailman himoituin pysti on saapunut Denveriin kahdesti.

Sinällään katkeruutta saattaa aiheuttaa Quebecin suunnalla se – luonnollisesti NHL-seuran menettämisen ohella – että Avalanche voitti välittömästi ensimmäisellä NHL-kaudellaan Stanley Cupin. Toisin sanoen oli hyvin lähellä, ettei Quebecissa vietetty Stanley Cup -juhlia.

Mikäli Nordiques olisi jäänyt pelaamaan Quebeciin, olisi joukkue kokenut melkoisen muodonmuutoksen. The Hockey News nimittäin kertoo, että Journal de Quebec paljasti maaliskuun 30. päivä, vuonna 1995, Nordiquesin värien ja logon menevän uusiksi, minkä myötä seura joutui vahvistamaan asian pari viikkoa myöhemmin.

Sinällään uutinen ei ollut seuran näkökulmasta mikään kovinkaan mieluinen, sillä tuossa kohtaa oli varmasti tiedossa, että kaudella 1996-97 suunniteltu ulkoasumuutos ei tulisi koskaan toteutumaan.

Mutta miltä sitten quebecilaisseuran uusi ulkoasu olisi näyttänyt? Tältä: