Kun on puhe Pittsburgh Penguinsista, ihmisillä tulee auttamatta ensimmäisenä mieleen Sidney Crosby. Eikä syyttä, onhan kyseessä kenties oman aikansa paras jääkiekkoilija, ja Penguinsin suurin seuralegenda sitten Mario Lemieux’n.

Heti Crosbyn jälkeen hyvänä kakkosena tulee venäläistähti Evgeni Malkin. Sentteri on totuttu näkemään aina Crosbyn kakkosmiehenä, mutta viime yönä mies liittyi kunniakkaaseen joukkoon.

Malkin nimittäin saalisti tililleen uransa 500. syöttöpisteen, minkä myötä hän liittyi samaan seurueeseen juuri Crosbyn, Lemieux’n sekä kolmannen Penguins-legendan, Jaromir Jagrin, muodostamaan joukkoon.

Pelkästään jo tämä kertoo kovaa kieltä Malkinin saavutuksesta. Kukaan yllämainitun kolmikon, tai nykypäivänä nelikon, lisäksi ei ole kyennyt Penguinsin organisaatiossa pelatessaan 500. syöttöpisteeseen.

Malkin on ollut läpi uransa tasainen suorittaja, mistä paljon kertoo jo se, että esimerkiksi tällä kaudella mies on tehnyt 50 otteluun 59 tehopistettä.

Malkinilla on kuitenkin vielä tekemistä yllämainitun kolmikon saavutuksiin. Crosby on nimittäin kerännyt Penguins-uransa aikana 633, Jagr 640 ja Lemieux käsittämättömät 1 033 syöttöpistettä.