Boston Bruins päätyi eilen kovaan, mutta omalla tavallaan odotettuun ratkaisuun, kun se päätti erottaa päävalmentajansa Claude Julienin. Stanley Cupin vuonna 2011, ja vuoden 2009 parhaaksi valmentajaksi valittu kanadalainen ehti toimia Bruinsin päävalmentajana vuodesta 2007 lähtien.

Julien ei ole menettänyt otettaan missään vaiheessa, vaikkakin Bruinsin tulokset kaukalossa ovat kokeneet pahan laskusuhdanteen. Kyse on ennemminkin siitä, että Julien ehti toimia seuran päävalmentajan niin pitkään, että monet kokeneet konkarit ehtivät turtua jo miehen naamaan.

Lisäksi Bruinsin kokoonpano on heikentynyt viime vuosien aikana rajusti, mikä on luonnollisesti vaikuttanut joukkueen otteisiin.

Mitä seuraavaksi?

Nyt, kun valmentajien vapailla markkinoilla on näinkin kova nimi, saatetaan jotakin suurta nähdä jo tämän kauden aikana. Julienilla nimittäin ottajia riittää takuuvarmasti, ja kyse onkin nyt siitä, että minkä mies monista vaihtoehdoista valitsee.

Vegas Golden Knights

Kenties suurin ennakkosuosikki Julienin uudeksi työnantajaksi on Vegas Golden Knights, joka aloittaa pelinsä NHL-kaukaloissa ensi kaudella. Seuran GM:nä toimiva George McPhee on jo ehtinyt kertomaan, että NHL:n tulokasseura ei aio palkata valmentajakseen nuorta ja tulevaa valmentajaa, vaan paljon nähneen kokeneen konkarin.

– Hän ei etsi kokematonta ensikertalaista. Osa valmentajista saattaa olla vapaana ja osa ei. Sanoisin, että valmentaja, jonka tulemme julkaisemaan, on tunnettu nimi, organisaation omistaja Bill Foley kertoi GM:n ja seuran suunnitelmista.

Florida Panthers

Panthers päätti yllättäen antaa alkukaudesta Gerard Gallantille kenkää, minkä jälkeen seuran väliaikaisena päävalmentajana on toiminut GM:n roolissakin työskentelevä Tom Rowe. Tämä saattaa kuitenkin muuttua hyvinkin nopeasti, nyt kun Julien on vapaalla jalalla.

Panthersin pelaaminen Rowen alaisuudessa on ollut ailahtelevaa, joskin tähän ovat vaikuttaneet paljolti myös loukkaantumiset.

New York Islanders

Myös Islanders on antanut tällä kaudella vanhalle päävalmentajalleen, Jack Capuanolle, kenkää. Hänen tilalleen astui kakkosvalmentajana toiminut Doug Weight, jonka alaisuudessa joukkue on päässyt hyvään lentoon.

Kuten Rowe, myös Weight toimii seuransa väliaikaisena päävalmentajana. Mies on jo itse ehtinyt kommentoida aiemmin julkisuuteen, että hän on tietoinen pestin mahdollisesta lyhyestä kestosta, joten Islandersin GM:nä toimivalla Garth Snow’lla on helppo homma palkata miehen tilalle uusi, varsinainen päävalmentaja.

Vancouver Canucks

Canucksin GM:nä toimii Jim Benning, joka työskenteli Julienin kanssa Bostonissa vuoteen 2014 saakka. Miehen rooli Bruinsissa oli apulais-GM:n toimet.

Kanadalaisseuran kausi on ollut ailahteleva, sillä vaikka se onkin noussut takaisin pudotuspelikamppailuun, kärsi se aikaisemmin sesongista seurahistoriansa lähes pisimmästä häviöputkesta.

Kaiken lisäksi Canucksin nykyinen pelaaminen ei ole vakuuttanut faneja, sillä monien mielestä seura pelaa NHL:n tylsintä jääkiekkoa. Tämä toisaalta tuskin vaikuttaa GM:n mielipiteeseen nykyisen päävalmentajan, Willie Desjardinsin, työn turvallisuudesta.