Dallas Stars tiedotti perjantaina, että se on asettanut ruotsalaispuolustaja Johnny Oduyan loukkaantuneiden listalle.

Oduya on tällä kaudella pelannut 36 ottelua ja merkkauttanut yhden maalin ja yhteensä kuusi tehopistettä. Ruotsalaispakin arvo onkin ollut enemmän puolustussuuntaan, sillä hän on Starsin blokkaustilastossa (80) sekä jääajassa alivoiman osalta (2:33) toisena.

Oduyan loukkaantumisen myötä Stars nosti AHL-joukkue Texas Starsin riveistä NHL-miehistöönsä suomalaisen Julius Hongan. Hongalle visiitti on tämän kauden toinen, sillä hän pelasi aiemmin kaudella jo kahdeksan ottelua ja kirjautti näissä otteluissa tehot kolme syöttöpistettä.

AHL:ssä Honka on esittänyt varsin vahvoja otteita, sillä 22-vuotias suomalainen on iskenyt 30 otteluun 21 (5+16) tehopistettä. Hän kärsi viime vuoden lopussa loukkaantumisesta, joka piti hänet hetken aikaa sivussa tositoimista.

Onko Hongasta Starsin pelastajaksi?

Starsin peli on koko kauden ollut sekaisin ja etenkin puolustuspeli on saanut osakseen rajusti kritiikkiä. Myöskään maalivahtikaksikko Antti NiemiKari Lehtonen ei ole onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla.

Honka esitti varsin vahvoja otteita ensimmäisellä visiitillään Starsin paidassa, joten häneltä voidaan odottaa samaa myös tällä kertaa, mikäli hän vain pääsee pelaamaan.

Starsilla on tällä hetkellä kokoonpanossaan seitsemän tervettä puolustajaa, kun Oduya ja Jamie Oleksiak ovat loukkaantuneiden listalla. Honka taisteleekin lähtökohtaisesti peliajasta Patrik Nemethin ja Stephen Johnsin kanssa. Jos Hongan otteet ovat samanlaisia kuin aiemmin, peliaikaa luulisi tulevan.