Boston Bruinsilla on edessään tiukat paikat, sillä se pelaa lähiaikoina runsaasti kotiotteluita, mutta vastassa on useita pudotuspeleistä taistelevia joukkueita. Seura majailee tällä hetkellä Atlantin divisioonan kolmantena, mutta pudotuspelien ulkopuolelle on matkaa ainoastaan kolme pistettä.

Voittoja olisi siis napsittava, mikäli seura haluaa pysyä mukana pudotuspelitaistossa. Lähtökohdat eivät ole parhaat mahdolliset, sillä Bruins hukkasi edellisessä ottelussaan 3-0-johdon, kun Detroit Red Wings vei täyden pistepotin 6-5-voiton turvin.

Kyseisen ottelun jälkeen alkoi pienoinen ajojahti päävalmentajana toimivaa Claude Julienia kohtaan. Bensaa liekkeihin lisäsi lopulta TSN:n arvostettu kiekkotoimittaja Bob McKenzie, jonka mukaan Julienin työ Bruinsin penkin takana on todella uhattu.

McKenzie kertoi asiasta TSN:n Insider Trading -lähetyksessä, jossa hän kertoi Julienin potkujen olevan ”uskottava uhka”.

– Voimme vähintään kutsua tätä uskottavaksi uhaksi, McKenzie kertoi lähetyksessä.

– Usein, kun valmentajat ovat työturvallisuutensa suhteen heikoilla jäillä, on se usein fanien ja median aiheuttamaa huhupuhetta, mutta tässä tapauksessa seuran hierarkian keskinäisissä suhteissa on selvä katkos.