Edmonton Oilersin 20-vuotias kapteeni Connor McDavid puhkoi viime yönä 100 tehopisteen rajapyykin NHL:ssä.

McDavid lähti viime yön kotiotteluun Florida Panthersia vastaan 99 tehopisteestä, joten hänen tarvitsi iskeä vain yksi piste 100:en rajapyykin rikkoakseen. Sitä hetkeä ei tarvinnut myöskään pitkään odottaa, sillä ajassa 6:10 hän syötti joukkueensa 1-0-osuman.

Lopulta McDavid päätti ottelun Panthersia vastaan tehoin 1+2, vastaten vain kolme sekuntia ennen jatkoajan loppua tulleesta voittomaalista.

Poimintoja 100 tehopisteen rajapyykin rikkojista:

Wayne Gretzky: 61 ottelua
Teemu Selänne: 68 ottelua
Mario Lemieux: 73 ottelua
Eric Lindros: 76 ottelua
Peter Forsberg: 76 ottelua
Alexander Ovechkin: 77 ottelua
Sidney Crosby: 80 ottelua
Evgeni Malkin: 89 ottelua
Connor McDavid: 92 ottelua

Kun katsotaan viime vuosikymmenten merkittävimpiä nimiä, McDavidilla ei ole asiaa aivan kärkisijoille, mutta tässä pätee tuttu virsi: Jääkiekko on muuttunut paljon ja kaiken kukkuraksi maalimäärät ovat pudonneet aivan viime vuosina selkeästi.

McDavid yltää tuloksellaan ”92 ottelua” kaikkien aikojen listalla sijalle 39. Nykypelaajista hänen edellään ovat kuitenkin vain Alexander Ovechkin (16. sija), Sidney Crosby (21. sija) ja Evgeni Malkin (31. sija).

Kaikkien aikojen nopeimmat 100 tehopisteen rikkojat ovat Newsy Lalonde ja Joe Malone, sillä he tarvitsivat kyseiseen rajapyykkiin vain 51 ottelua. Hauskaa kaksikon kohdalla on se, että Lalonde saavutti 100 tehopistettä 3. maaliskuuta 1920 ja ja Malone teki saman tempun vain viisi päivää myöhemmin.