Arizona Coyotes on muiden NHL-seurojen tapaan muuttunut vuosien varrella rajusti, mutta yksi asia on säilynyt: Shane Doan. Hän on pelannut seurassa käsittämättömät 1 508 runkosarjaottelua, joissa mies on iskenyt tasan 400 maalia ja yhteensä 1 335 tehopistettä.

Doanin jatko organisaation riveissä oli vaakalaudalla kuitenkin viime kesänä, mutta lopulta seura suostui yksivuotiseen jatkosopimukseen, jonka cap hit on hiukan vajaat 3,9 miljoonaa dollaria. Bonuksineen Doan saattaa kuitenkin yltää noin 4,8 miljoonan dollarin vuosituloihin.

Kausi ei ole kuitenkaan lähtenyt veteraanilaiturin osalta parhaimmalla tavalla käyntiin, sillä 42 ottelun jälkeen tilille on ainoastaan neljä maalia ja yhteensä 12 tehopistettä. Vertailun vuoksi viime vuonna kanadalaishyökkääjä nakutti 72 otteluun tehot 28+19.

Uran viimeiset pelit jossakin toisaalla?

Voitaneen siis sanoa suurella varmuudella, että kuluva kausi on Doanin viimeinen NHL:ssä. Mies on edustanut koko uransa ajan samaa organisaatiota, mutta nyt vaikuttaa siltä, että mieli olisi muuttunut.

Doan ei ole nimittäin voittanut urallaan vielä Stanley Cupia, eikä hänellä ole tähän tälläkään kaudella mahdollisuuksia – siis ainakaan Arizona Coyotesin riveissä. Joukkue on nimittäin tällä hetkellä koko liigan toiseksi viimeisenä.

Doan olisikin heivaamassa, Sportsnetin Elliotte Friedmanin mukaan, siirrot estävän pykälänsä, jotta hän saisi mahdollisuuden siirtyä Stanley Cupista tällä kaudella taistelevan joukkueen riveihin.

Tarkemmin sanottuna Coyotes on Friedmanin mukaan harkitsemassa Doanin kauppaamista, ja jos tilanne saadaan miellyttämään molempia osapuolia – sekä seuraa että pelaajaa – saattaisi Doan tässä tapauksessa harkita pykälästään luopumista.

Voit katsoa Sportsnetin lähetyksen tämän linkin takaa.