New York Rangersin suomalaisvahti Antti Raanta loukkaantui viikonloppuna ottelussa Montreal Canadiensia vastaan.

Raanta ehti pelata ottelusta erän verran, pysäyttäen kaikki kohtaamansa kymmenen laukausta, kunnes hän joutui jättämään ottelun erätauolla kesken. Tilalle luisteli ruotsalaisvahti Henrik Lundqvist, joka antautui 40 minuutin aikana viidesti, Rangersin hävitessä ottelun 5-4.

Raannan loukkaantuminen tapahtui tilanteessa, jossa Canadiensin Andrew Shaw ajoi suomalaisen päälle. Kiekko päätyi samalla maaliin, mutta osuma hylättiin täysin oikeutetusti.

Alun perin näytti jopa siltä, että Raanta joutuisi olla pidempään sivussa, mutta Manhattanilla saatiin huokaista helpotuksesta, kun raumalaisen sairasloman pituudeksi selvisi vain 7-10 päivää. Asiasta kertoi SNY-sivusto.

27-vuotias suomalaisvahti on ollut kuluvalla kaudella erinomainen Rangersin maalilla. Hän on aloittanut toistaiseksi 15 ottelua, voittanut niistä kymmenen, torjunut kaksi nollapeliä ja hänen torjuntatilastonsa ovat 92,30/2.23.

Viime kalenterivuoden puolella Raannan otteet olivatkin niin vahvoja, että hän sysäsi ykkösvahti Lundqvistin peräti neljäksi perättäiseksi otteluksi penkille ja uhmasi tilapäisesti ruotsalaisvahdin asemaa ykkösenä.