Colorado Avalanchen kauden ensimmäinen puolikas on ollut totaalisen surkea, sillä joukkue majailee tällä hetkellä koko liigan jumbosijalla. Takana on nyt 39 ottelua, joista se on napannut tililleen ainoastaan 27 pistettä.

Tämä onkin ajanut seuran siihen tilanteeseen, että muutoksia tarvitaan. Kaupan on kaikki muut pelaajat, paitsi Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen sekä Tyson Jost.

Joten kyllä, myös kapteenina toimiva Gabriel Landeskog on tällä hetkellä ”trading blockissa”. Tämä tarkoittaa sitä, että muut seurat saavat tehdä tarjouksia pelaajasta, sillä Avalanchen pyrkimyksenä on kaupata ruotsalainen toisaalle.

Ongelmaksi on vain muodostunut se, että denveriläisseuran hintapyyntö kapteenistaan on merkittävän suuri. TSN:n arvostetut kiekkotoimittajat, Bob McKenzie, Pierre LeBrun sekä Darren Dreger, keskustelivat asiasta TSN Insider Trading -lähetyksessä.

Käsittämätön hintapyyntö

Dreger kertoi, että Avalanche haluaa Landeskogista huipputason puolustaja, ykköskierroksen varausvuoron sekä muuta pientä päälle. Lienee sanomattakin selvää, että muut joukkueet ovat lopettaneet neuvottelut tähän paikkaan, eikä ruotsalainen ole liikkumassa näillä näkymin minnekään.

Landeskog on kaiken lisäksi pelannut tällä kaudella alle oman tasonsa, sillä 29 ottelua ovat tuottaneet tehot 7+6 ja tehotilastolukeman -10. Normaalisti ruotsalaishyökkääjä on tehnyt kausitasolla noin 20 maalia ja 50-60 tehopistettä.

On toki totta, että Landeskog on vasta 24-vuotias, jo tasonsa NHL:ssä todistanut, pätevä kahden suunnan hyökkääjä, mutta yllämainittu hintapyyntö on yksinkertaisesti aivan liikaa.