Vancouver Canucksin Markus Granlund oli ilmiliekeissä, kun hänen joukkueensa isännöi suomalaisen ex-seuraa Calgary Flamesia ja nappasi peräti kuudennen perättäisen voittonsa.

Taustalla oli viime vuonna nähty vaihtokauppa, jossa Flames päätti luopua Granlundista. Hänet kaupattiin Vancouveriin ja vaihtokaupassa toiseen suuntaan matkasi lupaava Hunter Shinkaruk.

Flames julistettiin jokaiselta mahdolliselta suunnalta välittömästi vaihtokaupan voittajaksi. Vaan Granlund oli juuri hetki sitten päättyneessä kohtaamisessa Flamesia vastaan asiasta hyvinkin jyrkästi ja näyttävästi eri mieltä. Canucks nimittäin voitti ottelun lukemin 4-2 ja 23-vuotias suomalainen takoi taululle tehot 2+1. Samaan aikaan Shinkaruk pelaa AHL:ssä.

Ottelun maalinteon aloitti Flames, kun Michael Frolik vei joukkonsa jo ajassa 1:18 vierasjohtoon. Erän puolivälin jälkeen isäntien Michael Chaput kuitenkin tasoitti ja muutamaa minuuttia myöhemmin Loui Eriksson osui Granlundin syötöstä.

Toiseen erään lähdettiin lukemista 2-1 ja keskimmäinen erä pysyikin maalittomana aina viime hetkilleen saakka, kunnes kuvaan astui Granlund. Hänelle riitti yhden maalin johtoasema ja suomalainen muutti sen erinomaisella laukauksella kahteen maaliin ylivoimalla, ajassa 39:38.

Clay Imoo

@CanuckClay
In-arena footage of Markus Granlund's power play goal. #Canucks

Tämäkään ei vielä riittänyt nälkäiselle Granlundille, nimittäin kun päästiin päätöserään, ohjasi hän heti aikaan 43:18 joukkueensa jo kolmen maalin karkumatkalle, katkaisten ex-seuransa selkärangan lopullisesti.

Granlundin toisen maalin jälkeen Canucksin kotihallissa alkoi pauhaamaan JVG:n biisi ”Kyllä täällä tarkenee”. Suomalaisen ohella kotijoukkueen juhlittu sankari oli 43 laukausta pysäyttänyt yhdysvaltalaisvahti Ryan Miller.

Flames osui ottelussa Granlundin maalin jälkeen vielä kertaalleen, kun Frolik paukautti illan toisella osumallaan taululle 4-2-kavennusmaalin, mikä jäi siis myös ottelun viimeiseksi maaliksi.

Canucksin suomalaissankarille kirjattiin ottelussa peliaikaa 18:21, tehotilasto +2, kaksi laukausta kohti maalia, kaksi taklausta ja luonnollisesti tehot 2+1, mitkä olivat myös hänen uran ennätystehot yhteen NHL-otteluun. Jyrki Jokipakka ei mahtunut joukkueensa kokoonpanoon.

Muut suomalaiset:

Juuse Saros pelasi jälleen erinomaisesti Nashville Predatorsin maalilla vierasottelussa Florida Panthersia vastaan, mutta joutui nielemään tappion aiheuttamaa karvasta kalkkia Panthersin vietyä ottelun numeroin 2-1. Nuori suomalaisvahti torjui ottelussa 32 laukausta ja piti henk.koht. tilastonsa hurjalla tasolla. Kotijoukkueen puolelta Jussi Jokinen (18:18) laukoi ottelussa kolmesti kohti maalia.

Leo Komarovin edustaman Toronto Maple Leafsin erinomainen avauserä, joka meni vaahteranlehtipaidoille peräti 4-0, riitti siivittämään joukkueen lopulta 4-2-vierasvoittoon New Jersey Devilsistä. Komarov (14:44) jäi ottelussa teholukemaan -1, blokkasi yhden laukauksen ja taklasi kerran.

Teuvo Teräväinen palasi ensimmäistä kertaa sitten kaupatuksi tulemisen vanhaan kotihalliinsa, kun Chicago Blackhawks isännöi Carolina Hurricanesia. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Carolinassa hurrikaanipaitojen voittoon, mutta tällä kertaa Blackhawks oli vahvempi kotonaan lukemin 2-1. Teräväinen (15:19) laukoi ottelussa kerran kohti maalia ja blokkasi yhden laukauksen. Sebastian Aho (17:01) jäi puolestaan teholukemaan -1, laukoi kertaalleen kohti maalia, blokkasi yhden laukauksen, taklasi kahdesti ja pääsi pelaamaan nyt myös ylivoimaa, yhdessä Teräväisen kanssa.

Mikko Rantanen syötti Gabriel Landeskogin iskemän avausmaalin, kun Colorado Avalanche kaatoi kotonaan jatkoajalla New York Islandersin 2-1-lukemin. Nuorelle suomalaishyökkääjälle kirjattiin ottelussa peliaikaa 19:59, tehotilasto +1, yksi laukaus kohti maalia ja upeat kolme blokattua laukausta.

Sami Vatasen edustama Anaheim Ducks isännöi Arizona Coyotesia ottelussa, joka päättyi lopulta kotijoukkueen 3-2-jatkoaikavoittoon. Vatanen (23:30) ei yltänyt ottelussa tehopisteille, mutta hän laukoi kerran kohti vastustajan maalia, blokkasi kaksi laukausta ja taklasi kahdesti. Vastuuta tuli tasaviisikkojen lisäksi niin yli- kuin alivoimalla.