Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinteelle kauden ensimmäinen puolisko on ollut hyvin kaksijakoinen ja nyt hänen osaltaan vaikuttaisi kääntyneen jälleen uusi lehti.

Vuoden 2017 ensimmäisessä ottelussa Rinne ja muu Predators-joukkue joutuivat toteamaan Montreal Canadiensin paremmakseen jatkoajalla lukemin 2-1. Tuossa ottelussa Rinne pelasi huikeasti pysäyttäen huikeat 41 laukausta.

Ja Rinteen osalta sama vire jatkui Tampa Bay Lightningin vieraana ja samalla tuli myös se ansaittu voitto: Predators haki vieraspisteet vakuuttavasti lukemin 6-1 ja suomalaisvahti torjui ottelussa 26 kertaa.

Predators sai otteluun erinomaisen alun, kun Mike Fisher käytti jo ajassa 2:25 hyväksi Tyler Johnsonin kaksiminuuttisen. Toiseen erään nähtiin lähes samanlainen aloitus, kun Filip Forsberg vei ajassa 23:56 vieraat 2-0-johtoon.

Lightning kuitenkin kuittasi maalin pari minuuttia myöhemmin, Johnsonin armahtaessa itseltään avauserän jäähyn, mutta toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla nähtiin ottelun ratkaisu, kun Colton Sissons ja Ryan Ellis iskivät kiekon isäntien reppuun 43 sekunnin sisään.

Ottelun päätöserä olikin sitten vain pakollinen paha, joskaan ei Sissonsille, joka naulasi päätöserään kaksi maalia (niistä ensimmäisen tyhjiin) ja 23 vuoden iässä NHL-uransa ensimmäisen hattutempun.

Lightningin suomalaispelaaja Valtteri Filppulalle ottelu oli katastrofaalisen heikko, sillä 17 minuutin ja 33 sekunnin aikana hänelle kirjattiin karmaiseva tehotilasto -4. Sen lisäksi hänelle kirjattiin kaksi laukausta kohti maalia.

Muut suomalaiset:

Tuukka Raskista ei ollut pysäyttämään vieraaksi saapunutta Jesse Puljujärven Edmonton Oilersia, vaan albertalaiset hakivat pisteet 4-3-lukemin. Boston Bruins hallitsi ottelutapahtumia, mutta Oilers käytti tehokkaammin maalipaikkansa hyväkseen. Rask venyi ottelussa kiekon eteen 21 kertaa ja Patrick Maroon kuritti häntä hattutempun edestä. Puljujärven peliajaksi jäi naurettava 3:27.

Markus Nutivaaran Columbus Blue Jacketsista ei ollut sivuamaan historiaa ja ottamaan 17 perättäistä voittoaan, vaan voittoputki katkesi tylyin 5-0-numeroin, Washington Capitalsin vieraana, 16 otteluun. Nutivaaran (14:05) tehotilasto ottelussa oli ikävästi -3, hän laukoi kahdesti kohti maalia ja taklasi kertaalleen vastustajaa.

Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon edustama Carolina Hurricanes kävi ryöstämässä päätöskymppinsä ansiosta vieraspisteet St. Louis Bluesilta lukemin 4-2. Ottelussa ainoa tehopisteille yltänyt pelaaja oli isäntien Jori Lehterä, joka oli toinen syöttäjä ylivoimalla syntyneessä joukkueensa 2-1-johtomaalissa. Aho (13:30) laukoi ottelussa kerran kohti maalia ja Teräväisen (15:12) statistiikka oli identtinen maanmiehensä kanssa. Lehterälle peliaikaa kertyi 14:11 ja hän laukoi kahdesti kohti maalia.

Rasmus Ristolaisen edustama Buffalo Sabres oli yhdellä tasaviisikoin ja kahdella ylivoimalla iskemillään maaleillaan kiinni voitossa vielä reippaat kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Kahdesti ottelussa osunut Artem Anisimov ja tehot 1+2 kerännyt Patrick Kane olivat kuitenkin eri mieltä. He pakottivat ottelun jatkoajalle ja lopulta löysivät tien 4-3-voittoon. Ristolainen syötti joukkueensa toisen osuman ylivoimalla ja peliaika oli jälleen huima 28:50. Hänen tehotilastonsa oli -1, laukauksia kohti maalia oli kolme, blokattuja laukauksia kirjailtiin kolme ja taklauksia yksi.

Mikko Koivun, Mikael Granlundin sekä Erik Haulan edustama Minnesota Wild jatkoi ensi kertaa pelejään tänä vuonna, kun vastaan asettui Joonas Donskoin San Josen Sharks. Kamppailu oli suomalaisittain erinomainen, sillä Koivu iski ensinnäkin Wildille tasoitus- ja voittomaalin, joihin molempiin Granlund keräsi ykkössyötön. Lisäksi Donskoi osui kertaalleen maalipuiden väliin. Haulan (15:32) ottelu ei ollutkaan sitten yhtä ruusuilla tanssimista, sillä hänen tehotilastonsa 5-4-voitossa oli -2.

(PÄIVITYS: Mikko Koivu, Mikael Granlund, Erik Haula sekä Joonas Donskoi lisätty juttuun.)