Rasmus Ristolaisen edustama Buffalo Sabres sai vastaansa muutaman pelin katsomokomennuksen jälkeen kaukaloon palanneen Jesse Puljujärven ja hänen edustamansa Edmonton Oilersin.

Sabres karkasi avauserässä 2-0-johtoon, Ristolaisen toimiessa kakkossyöttäjänä joukkueensa toisessa osumassa. Oilers nousi kuitenkin ottelun toisessa erässä tasoihin, ja lopulta päätöserässä johtoon, mutta Sabres pakotti lopulta ajassa 59:31 ottelun jatkoajalle Evander Kanen osumalla, Ristolaisen toimiessa jälleen kakkossyöttäjänä.

Ja lopulta suomalainen otti sitten homman omiin käsiinsä. Hän tykitti jatkoajalla, joukkueensa pelatessa ylivoimaa, kiekon vastustamattomasti Oilers-maalia vartioineen Cam Talbotin selän taakse ja ylänurkkaan.

Brady Trettenero

@BradyTrett
Rasmus Ristolainen with an absolute laser wins it in OT

Ristolainen on nyt takonut viimeiseen viiteen peliin uskomattomat tehot 1+6. Jatkoaikamaali Oilersin verkkoon oli hänen kauden ensimmäinen. Puljujärvi jäi ottelussa tehopisteittä, hänelle kirjattiin koko ottelussa ainoastaan 13 vaihtoa ja peliaikaa 7:21. Ristolaisen peliaika oli uskomaton 29:58.

Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets isännöi puolestaan Detroit Red Wingsiä. Joukkueet olivat kohdanneet jo aiemmin kuluvan kauden aikana Detroitissa, kun Jets voitti 5-3 ja Laine iski otteluun tehot 1+1.

Tuolloin Red Wings piti komentoa ensimmäiset 40 minuuttia ottelusta, kunnes Jets kiri upeasti päätöserässä voittoon. Tällä kertaa ottelu käynnistyi kuitenkin päinvastaisesti, sillä Jets karkasi avauserässä jo 3-1-johtoon.

Avausmaalista vastasi ajassa 6:40 Andrew Copp, mutta Tomas Tatar tasoitti vain 25 sekuntia myöhemmin. Sen jälkeen alkoi kuitenkin Laine-show…

..ensiksi hän tarjoili namupassin Dustin Byfuglienille, joka ei erehtynyt…

Diana

@SENSBWK98
The kid is just on fire! @PatrikLaine29 with his beauty setup with Buff for the @NHLJets 2nd goal.

..ja vain vajaata kahta minuuttia myöhemmin suomalaisnuorukainen värisytti itse Red Wingsin maaliverkkoja.

Winnipeg Jets

@NHLJets
Give @PatrikLaine29 17 on the season. What a release.

Ottelu eteni lopulta 3-3-tilanteessa voittolaukauskilpailuun saakka, kun Red Wings nousi Anthony Manthan ja Thomas Vanekin maaleilla tasoihin toisessa erässä. Laine osui Jetsin toisena pelaajana, ujuttaen kiekon Petr Mrazekin puikoista sisään, mutta Red Wings vei lopulta pisteet 4-3-lukemien, neljänsien vetäjien jälkeen.

Dave Minuk

@ICdave
It doesn't count as his 18th goal but was there any question that Patrik Laine wasn't scoring? What a beauty by the rookie. #NHLJets

Muut suomalaiset:

Markus Granlundin Vancouver Canucks laittoi vieraskamppailussaan New Jersey Devilsin todella tiukoille. Se ei kuitenkaan riittänyt pisteille, sillä Devils oli parempi numeroin 3-2. Granlundin peliaika ottelussa oli 17:01 ja hän oli ikävästi kaksi pykälää miinuksen puolella.

Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen edustama Florida Panthers vieraili viiden ottelun voittoputkeessa otteluun lähteneen Philadelphia Flyersin kotikaukalossa. Flyersin voittoputki ei katkennut myöskään tässä vaiheessa, sillä vankasta Panthers-hallinnasta huolimatta kotijoukkue voitti ottelun jatkoajalla 3-2. Barkov (21:36), joka laukoi ottelussa peräti viisi kertaa kohti maalia, iski joukkueensa 1-0-johtomaalin ja Jokinen (17:59), jolle kirjattiin kolme laukausta sekä tehotilasto +1, vastasi 2-2-tasoituksesta.

Pekka Rinteen Nashville Predators sinnitteli kotonaan niukkaan 4-3-voittoon Colorado Avalanchesta. Suomalaisvahti torjui ottelussa 23 laukausta ja kolmesta hänet ohittaneesta laukauksesta kaksi tuli ylivoimalla. Ensimmäisessä niistä ykkössyöttäjänä toimi Mikko Rantanen, joka jäi ottelussa ikävästi teholukemaan -2. Rantanen pelasi ottelussa 16:35 ja laukoi kahdesti kohti Rinnettä.

Jori Lehterä oli takaisin St. Louis Bluesin kokoonpanossa, kun joukkue kiri kahden maalin takaa-ajoasemasta 3-2-jatkoaikavoittoon. Ottelu oli jälleen synkkä Bluesin suomalaissentterille, sillä hän pelasi ainoastaan 13:23 ja ehti siinä ajassa merkkauttaa tehotilaston -2. Vieraiden Artturi Lehkosen ilta oli sen sijaan päinvastainen: hänen peliaika oli 15:09 ja tehotilasto +2. Lisäksi hän laukoi ottelussa kahdesti kohti maalia.

Vahvasti suomalaisedusteinen Dallas Stars johti kotiotteluaan Jyrki Jokipakan Calgary Flamesia vastaan pitkään 1-0-lukemin, mutta toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Flames tuli tasoihin ja lopulta ratkaisi ajassa 49:49 ylivoimalla. Kari Lehtonen torjui isäntien maalilla 18 kertaa. Julius Honka (10:40) laukoi peräti neljä kertaa kohti maalia, mutta jäi pakkaselle (-1). Lauri Korpikoski (13:30) laukoi ottelussa kerran ja Esa Lindell (22:49) niin ikään kerran. Jokipakka (17:35) toisti saman tempun ja blokkasi lisäksi kaksi laukausta.