Vegas Golden Knights sai vihdoin tällä viikolla nimensä ja logonsa, joten nyt se saa keskittyä seuraavaan etappiin: päävalmentajan hankkimiseen.

Tämän jälkeen onkin jo luultavasti edessä ensi kesänä nähtävä laajennusdrafti, jossa Golden Knights saa varata yhden pelaajan jokaisesta NHL-joukkueesta.

Keitä tahansa ei ole kuitenkaan saatavilla. Joukkueet saavat suojata yhden maalivahdin, kolme puolustajaa ja seitsemän hyökkääjä, tai vaihtoehtoisesti yhden maalivahdin ja kahdeksan kenttäpelaajaa.

Lisäksi kaksi vuotta tai vähemmän pelanneet ovat automaattisesti suojattuja, kuten myös sopimuksetta olevat juniorit. Nämä eivät kuitenkaan syö paikkoja suojatuista pelaajista.

Lisäksi osalla seuroista on sellaisia pelaajia, joilla on siirrot estävä pykälä. Nämä pelaajat on myös pakko suojata, ja kyseiset herrat vievätkin sitten jo paikan suojattujen pelaajien joukosta.

Tähän mennessä on ollut arvoitus, että miten suojauskäytäntö todella menee. Missä menee se raja, että pelaaja on pakko suojata ja missä taasen ei. No, nyt se on selvillä, sillä NHL on vihdoin tarkentanut sääntöjään kesällä nähtävään laajennusdraftiin.

Listalla kolme suomalaista

NHL on nyt käynyt jokaisen pelaajan sopimuksen läpi ja katsonut, kenen pahvissa todellisuudessa on niin kutsuttu NMC-pykälä ja kenellä taasen ei. Esimerkiksi pienoisen yllätyksen aiheutti se, että Carolina Hurricanesin Jordan Staalilta löytyy tällainen. Tämän vuoksi joukkueen on myös pakko suojata hänet.

NHL:n 30 joukkueesta 26 joutuu suojaamaan vähintään yhden pelaajan automaattisesti. Ainoastaan Calgary Flamesilla, San Jose Sharksilla, St. Louis Bluesilla ja Washington Capitalsilla ei ole tällaisia pelaajia.

Sportsnetin arvostettu kiekkotoimittaja Chris Johnston julkaisi eilen listan pelaajista, jotka tulevat olemaan suojattuja ensi kesän laajennusdraftissa. Nimiä oli kaiken kaikkiaan 66 kappaletta, mutta tässä vaiheessa on syytä muistaa, että tilanne saattaa vielä muuttua.

Tämä astuu esiin siinä tapauksessa, jos pelaaja on halukas luopumaan siirrot estävän pykälän (NMC). Oletuksena tällaisia pelaajia ovat muun muassa Columbus Blue Jacketsin David Clarkson, New Jersey Devilsin Ryane Clowe sekä Toronto Maple Leafsin Nathan Horton.

Suomalaisista listalle päätyi kolme pelaajaa, jotka olivat Mikko Koivu, Pekka Rinne sekä Valtteri Filppula. Myös Tuukka Raskin sopimuksessa on NMC-pykälä, mutta koska se poistuu tämän kauden jälkeen, ei häntä olisi pakollista suojata.

Automaattisesti suojatut pelaajat:

 

ANAHEIM DUCKS: Kevin Bieksa, Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, Corey Perry

ARIZONA COYOTES: Alex Goligoski

BOSTON BRUINS: David Backes, Patrice Bergeron, Zdeno Chara, David Krejci

BUFFALO SABRES: Kyle Okposo

CAROLINA HURRICANES: Jordan Staal

CHICAGO BLACKHAWKS: Artem Anisimov, Corey Crawford, Niklas Hjalmarsson, Marian Hossa, Patrick Kane, Duncan Keith, Brent Seabrook, Jonathan Toews

COLORADO AVALANCHE: Francois Beauchemin, Erik Johnson

COLUMBUS BLUE JACKETS: Sergei Bobrovsky, David Clarkson, Brandon Dubinsky, Nick Foligno, Scott Hartnell

DALLAS STARS: Jamie Benn, Jason Spezza

DETROIT RED WINGS: Frans Nielsen

EDMONTON OILERS: Milan Lucic, Andrej Sekera, Cam Talbot

FLORIDA PANTHERS: Keith Yandle

LOS ANGELES KINGS: Anze Kopitar

MINNESOTA WILD: Mikko Koivu, Zach Parise, Jason Pominville, Ryan Suter

MONTREAL CANADIENS: Jeff Petry, Carey Price

NASHVILLE PREDATORS: Pekka Rinne

NEW JERSEY DEVILS: Ryane Clowe

NEW YORK ISLANDERS: Johnny Boychuk, Andrew Ladd, John Tavares

NEW YORK RANGERS: Dan Girardi, Henrik Lundqvist, Rick Nash, Marc Staal

OTTAWA SENATORS: Dion Phaneuf

PHILADELPHIA FLYERS: Claude Giroux

PITTSBURGH PENGUINS: Sidney Crosby, Marc-Andre Fleury, Phil Kessel, Kris Letang, Evgeni Malkin

TAMPA BAY LIGHTNING: Ryan Callahan, Valtteri Filppula, Victor Hedman, Steven Stamkos

TORONTO MAPLE LEAFS: Nathan Horton

VANCOUVER CANUCKS: Loui Eriksson, Daniel Sedin, Henrik Sedin

WINNIPEG JETS: Dustin Byfuglien, Toby Enstrom