PRAHA. Connor Bedard, 18, on ehdottomasti MM-kisojen parhaita pelaajia.

Bedardille MM-kisat on turnaus, josta voi tähän kauteen saada jotain voittamisen tuntemuksia – Chicago Blackhawksissa kun niitä ei ole tarjolla.

Samaan aikaan MM-kisat on etenkin pohjoisamerikkalaisille pelaajille juuri tänä keväänä näytönpaikka. Ensi talvena pelataan pitkästä aikaa maajoukkueturnaus, jossa kaikki parhaat ovat mukana.

Kanadan joukkueessa se tarkoittaa valtavaa karsintaa, koska huippupelaajia riittäisi useampaankin joukkueeseen. Kenties osittain siksikin Bedard ja Toronto Maple Leafsin John Tavares vastasivat myöntävästi kutsuun tulla MM-jäille.

Etenkin jos havittelevat neljän maan turnauksessa paikkaa Kanadan sentteriosastolla. Tarjolla kun on muun muassa Connor McDavidia, Nathan MacKinnonia, Sidney Crosbya ja Brayden Pointia.

– Olen täällä voittamassa kultaa, siihen keskitytään nyt. Tietysti kaikki haluavat pelata maajoukkueessa jokaisessa turnauksessa, joten se [neljän maan turnaukseen pääseminen] olisi hienoa, mutta nyt keskitytään tähän kilpailuun, Bedard sanoi Tanska-ottelun jälkeen.

Bedard on aloittanut turnauksen vahvasti. Kahteen otteluun nuorukainen on paukuttanut tehot 4+1. Sillä irtoaa tässä vaiheessa pistepörssin kärkipaikka.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS