Itäisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista käytiin huima taistelu Suomen aikaan keskiviikona vastaisena yönä.

Washington Capitalsin hyökkääjän T.J Oshien tyhjiin laukoma maali johdatti Capitalsin 2-1-voittoon Philadelphia Flyersista ja joukkueen pudotuspeleihin.

Ratkaisu oli täysin ennennäkemätön, sillä Flyers päävalmentaja John Tortorella otti maalivahdin pois 1-1-tilanteessa kolmannen erän lopussa, koska päästäkseen pudotuspeleihin joukkueen täytyi saada kaksi pistettä varsinaisella peliajalla. Samalla Flyers tarvitsi Montreal Canadiensin voiton Detroit Red Wingsistä varsinaisella peliajalla sekä myöhemmin Islandersin voiton Pittsburgh Penguinsista.

Tortorella ei tiennyt, että noin minuutti ennen maalivahdin ottamista pois Red Wings oli tasoittanut Canadiensia vastaan vain 3,3 sekuntia ennen loppua ja sinetöinyt seuran kohtalon.

Capitalsin voiton myötä Red Wingsin ja Penguinsin pudotuspelihaaveet kariutuivat. Capitals ja Red Wings olivat lopulta tasoissa 91 pisteessä, mutta Capitals vei pidemmän korren, koska heillä oli runkosarjassa enemmän voittoja varsinaisella peliajalla.

Capitals kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella NHL:n runkosarjan voittaneen New York Rangersin.

Washington Capitals

@Capitals
Playoffs called and they emptied the net for us

#ALLCAPS | @Verizon

LUE MYÖS: