Ottawa Senators on kutsunut suomalaismaalivahti Leevi Meriläisen NHL-vahvuuteen farmista.

Meriläisen nosto NHL:ään tuli ajankohtaiseksi, kun Senatorsin maalivahdeista Anton Forsberg oli sivussa alavartalovamman vuoksi ja Joonas Korpisalo sairastumisen takia. Senators kutsui Meriläisen ohella myöskin tanskalaisvahti Mads Sogaardin farmista. Heistä Sogaard pelasi ja Meriläinen toimi luukkuvahtina, kun Senators hävisi Philadelphia Flyersille 2-4 Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä.

Meriläinen, 21, on pelannut tällä kaudella AHL-seura Belleville Senatorsissa 16 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa on 90,4%. Lisäksi hän on pelannut 13 ottelua ECHL:ssä Allen Americansin riveissä torjuntaprosentilla 92,6%.

NHL-urallaan Meriläinen on pelannut kaksi ottelua, joista molemmat viime kaudella huhtikuussa. Noissa kamppailuissa Meriläisen torjuntaprosentti oli 87,8%.

Belleville Senators

@BellevilleSens
TRANSACTIONS: The @Senators have recalled goaltenders Leevi Meriläinen and Mads Søgaard, as well as defenceman Max Guenette from Belleville.

Additionally, goaltender Mark Sinclair has been recalled from @AllenAmericans (ECHL) by the #BellevilleSens

LUE MYÖS