Jesse Puljujärven NHL-paluu sai harmittavan käänteen keskiviikkona, kun suomalainen joutui seuraamaan Pittsburgh Penguinsin huipputärkeän ottelun katsomon puolelta.

Penguins hävisi kotiottelussaan New York Islandersille jatkoajalla lukemin 4-5. Penguinsilla on nyt hurjalta tuntuva yhdeksän pisteen matka pudotuspeleihin.

Puljujärven tilalle kokoonpanoon nostettiin suomalaishyökkääjä Valtteri Puustinen, joka teki kolmannessa erässä Penguinsin tärkeän 3-4-kavennusmaalin.

Penguinsin päävalmentajan Mike Sullivanin mukaan Puljujärven katsomokomennus ei johtunut terveyssyistä tai pelaajan säästelemisestä.

– Ei, yritämme vain saada parhaan mahdollisen kokoonpanon, jolla voimme voittaa. Jesse on hyvä pelaaja ja hän on ollut hyvä lisä joukkueeseemme. Teemme päätökset kuitenkin ottelu kerrallaan. Tiedämme, että voimme luottavaisesti laittaa hänet kokoonpanoon, ja kun hän on kokoonpanossa, hän pystyy auttamaan meitä, Sullivan sanoi lehdistötilaisuudessa Pens Inside Scoopin mukaan.

Puljujärvi on pelannut Penguinsin paidassa kuusi ottelua ilman tehopisteitä. Hänen teholukemansa on +1.

Positiivista on kuitenkin se, että Puljujärven ollessa kaukalossa Penguinsin maaliodottama on 59,6% vastustajaan verrattuna. Lukema on Penguinsin joukkueen paras sekä koko NHL:n 13. paras (yli 65min pelanneista).

Puljujärven pelatessa Penguins on myös voittanut maalieron tasakentällisin 66,7% lukemalla, joka on Penguinsin paras (koko NHL:n 22.)

LUE MYÖS: