NHL:ssä tasan 700 runkosarjapeliä urallaan pelannut Tyler Ennis, 34, lopettaa uransa.

Adler Mannheimin DEL-joukkueeseen tällä kaudella liittynyt entinen NHL-pistelinko ilmoitti tiistaina saksalaisjoukkueelle ripustavansa luistimet naulaan marraskuun lopulla tulleen niskavamman seurauksena. Ennis ehti pelaamaan DEL-sarjassa seitsemän ottelua tehoin 0+5.

– Tyler ilmoitti minulle eilen aamulla lopettavansa uransa jääkiekkoilijana. Aluksi olin yllättynyt, mutta keskusteltuani hänen kanssaan kahden tunnin ajan ymmärrän häntä täysin ja tuen hänen päätöstään. Olimme vaikuttuneita Tylerin omistautumisesta ja sitoutumisesta toipumaan loukkaantumisestaan. Tylerin kokemusta, työmoraalia ja persoonallisuutta kaipaavat pukuhuoneessamme ja organisaatiossamme. 

– Olemme ylpeitä Tyleristä, joka seurasi sydäntään ja teki tämän rohkean, henkilökohtaisen päätöksen. Tyler on rakentanut uskomattoman uran kovalla työllä ja sinnikkyydellä, seuran päävalmentaja Dallas Eakins kommentoi saksalaisseuran kotisivuilla.

Vain 174-senttinen Ennis edusti NHL:ssä Buffalo Sabresiä, Minnesota Wildia, Toronto Maple Leafsiä, Ottawa Senatorsia sekä Edmonton Oilersia pudotuspelit mukaan laskettuna 724 ottelussa, joissa laituri nakutti tehot 148+210=358.

Edellisen kerran Ennis nähtiin NHL:ssä kaudella 2021-22. Viime kaudella mies pelasi Sveitsin liigassa, jossa hyökkääjä nakutti 37 ottelussa 33 tehopistettä.