Detroit Red Wingsin kanssa vuoden sopimuksen marraskuun lopulla allekirjoittaneen Patrick Kanen, 35, seuraavasta osoitteesta huhutaan jo NHL-medioissa.

Kanen on kerrottu tehneen Red Wingsille selväksi jo neuvotteluvaiheessa, että mikäli joukkue ei ole etenemässä pudotuspeleihin, kaupataan amerikkalaislegenda toisaalle vielä siirtotakarajalla. Hyvin menneet pelit isossa roolissa ovat kuitenkin tiettävästi kääntämässä Kanen pään jatkon kannalle.

The Athleticin Max Bultman uskoo vahvasti Kanen jatkavan Red Wingsissä ensi kaudella – ja mahdollisesti sen jälkeenkin.

– Löisin vetoa sen puolesta, että Kane jatkaa täällä. Detroit tuskin kauppaa pelaajaa ilman tämän omaa siunausta. Hän itse valitsi Detroitin ja Red Wings todella halusi hänet, minkä lisäksi hän pelaa hyvin ja isossa roolissa.

– Treidin sijaan, mikseivät he tarjoaisi hänelle jatkosopimusta? Detroitilta vapautuu palkkatilaa kesällä David Perronin ja Daniel Sprongin sopimusten päättyessä, eikä Kane tarvitsisi pitkää sopimusta, Bultman järkeilee.

Toimittaja näkee Kanen tulevan vuosipalkan mielenkiintoisena kysymyksenä.

– Jos Kane jatkaa nykyisellä tasollaan tai vieläpä parantaa nykyisestä, palkkakysymyksestä tulee kiehtova. Red Wingsillä on varaa sijoittaa Kanen talenttiin. Veikkaan kaksivuotista sopimusta 5-6 miljoonan dollarin vuosipalkalla, toimittaja arvioi.

Kane on pelannut Red Wingsissä nyt 15 ottelua tehoin 6+8=14.