Aleksandr Ovetshkin ei ole ollut kuluvalla kaudella enää entisestä. Samalla venäläishyökkääjä on hiipunut ennätyksellisen ikävään putkeen.

38-vuotias Washington Capitalsin kapteeni viilettää tällä hetkellä peräti kymmenen ottelun mittaisessa maalittomassa putkessa, jollaisessa hän ei ole ollut uransa aikana aiemmin kuin kerran kaudella 2016-17. Mikäli Ovetshkin jää myös seuraavassa ottelussa ilman maalia – venyy putki jo ennätyslukemiin (11 ottelua) hänen urallaan.

Tällä kaudella Ovetshkin on saalistanut tehopisteitä kelvolliseen tahtiin, kun 25:ssä ottelussa on syntynyt 16 (5+11) tehopistettä, mutta maaleja ei ole syntynyt enää entiseen tapaan. Nykyisellä tahdilla tällä kaudella syntyy vain 16 maalia.

Heikko tahti vaikeuttaa myös Ovetshkinin ennätysjahtia. Venäläinen on tehnyt NHL-uransa aikana 827 maalia, kun taas NHL:n kaikkien aikojen maalikuningas Wayne Gretzky onnistui maalinteossa peräti 894 kertaa, joten eroa on vielä 67 maalia.

Ovetshkinin ennätysjahtia voi seurata tällä kaudella Viaplayn kautta, joka näyttää kaikki NHL-ottelut suorina lähetyksinä. Lue televisioinnista lisää täältä.