Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen ja seurapresidentti John Davidson ovat potku-uhan alla, kertoo Ottawa Sun -lehti.

Ottawa Sunin kokeneen toimittajan Bruce Garriochin tietojen mukaan Blue Jacketsin omistaja John P. McConnell on erittäin tyytymätön seuran urheilulliseen menestykseen sekä johtoportaan jatkuviin kommelluksiin.

Blue Jackets on 30:n pelatun ottelun jälkeen NHL:n neljänneksi viimeisenä ja joukkue on suurella todennäköisyydellä jäämässä jo neljännen kerran peräkkäin ulos pudotuspeleistä.

– NHL-piireissä yleinen uskomus on se, että molemmat (Kekäläinen ja Davidson) ovat saamassa potkut, jos seuran tilanne ei muutu nopeasti. Omistaja McConnell a on äärimmäisen pettynyt nykytilanteeseen, Garrioch taustoitti.

Kausi 2023-24 on uhkaavasti jäämässä vuodesta 2013 lähtien Blue Jacketsin peräsimessä työskennelleen Kekäläisen viimeiseksi.

– Blue Jackets on jäämässä neljännen kerran peräkkäin ulos pudotuspeleistä, eikä tämä lupaa hyvää tästä vastuussa oleville henkilöille. Kekäläinen on työskennellyt Blue Jacketsissa 11 kauden ajan ja nyt on vain ajan kysymys, kunnes joukkueesta löytyy uusi päättäjä, Garrioch kertoo.

Virheitä toisen perään

Blue Jacketsin johtoporras on mokaillut viime vuosina ahkerasti. Kesällä uudeksi päävalmentajaksi palkattu Mike Babcock sai lähteä jo ennen runkosarjan alkua kun paljastui, että kokenut valmentaja oli tiedustellut pelaajiensa puhelimien sisältöjä.

Columbuksessa tunnelmaa kiristää entisestään myös se, että Johnny Gaudreaun ja Patrik Laineen jättimäiset sopimukset ovat NHL:n kauheimpia, mitä tulee niiden ylimitoitettuihin pituuksiin ja palkkoihin. 8,7 miljoonan dollarin palkkapussilla operoiva Laine on joutunut seuraamaan tällä kaudella heikkojen esitystensä takia otteluita katsomon puolelta.

Garrioch näkee, että Blue Jackets tulee olemaan jumissa Laineen sopimuksen kanssa.

– Laineen kauppaamisesta on puhuttu paljon, mutta rehellisyyden nimissä, Laine itse ei ole pyytänyt kauppaamista pois. Hänen sopimuksensa päättyy kesällä 2026, joten ellei Blue Jackets ole valmis ottamaan osaa hänen palkastaan omaan palkkakattoonsa, ei ole mitään mahdollisuuksia, että hänet kaupattaisiin muualle, hän taustoitti.