Pittsburgh Penguinsin ylivoimapelaamista pidettiin kauteen lähdettäessä paperilla NHL:n kenties kovimpana, hankkihan valmiiksi timanttisella ylivoimakoostumuksella operoiva seura riveihinsä sarjan tuoreen Norris-voittaja Erik Karlssonin, joka tunnetaan ennen muuta järisyttävistä hyökkäyspään tehoistaan.

Aina totuus ei kuitenkaan kulje käsi kädessä pelkän nimilistan kanssa. Tämän Penguins on saanut huomata karmealla tavalla joukkueen yv-prosentin ollessa koko NHL:n kolmanneksi surkein. Penguins heiluttaa vastustajan verkkoja ylivoimalla 9,9 prosentin tehokkuudella samalla, kun kärkijoukkue New Jersey Devils viimeistelee miesylivoimalla 36-prosenttisesti.

Yksi Penguinsin ylivoimapelin priimuksista on Jevgeni Malkin. Konkarisentteri näkee sakkaavaan ylivoiman taustalla yhden ison tekijän.

– Meillä on joka ilta kolmesta viiteen ylivoimaa. Yritämme kyllä, mutta emme tunne oloamme hyväksi. Menetämme kiekkoja siniviivalla, koska meillä ei ole itseluottamusta. Hermoilemme liikaa, Malkin kiroaa NHL-toimittaja Michelle Crachiololle.

Samoilla linjoilla on päävalmentaja Mike Sullivan.

– Kun et saa tulosta, itseluottamuksesi ei ole korkealla. Nämäkin kaverit ovat vain ihmisiä. Meidän on vain löydettävä tiet taistella itsemme tämän läpi, Sullivan näkee.

Kovin odotuksin kauteen lähtenyt Penguins on pudonnut osittain surkean ylivoimapelaamisensa myötä kolmen pisteen päähän idän viimeisestä pudotuspelipaikasta.