Edmonton Oilersin alkukausi on ollut paha pettymys. Etenkin maalivahtiosastolla on nähty pahaa alisuorittamista. Voisiko Edmonton kääntää kautensa suunnan vaihtokaupoilla?

NHL-toimittaja Frank Seravalli vieraili Oilers Now -ohjelmassa ja nosti esiin Columbus Blue Jacketsin mahdollisena kauppakumppanina.

– Columbus Blue Jackets on seura, jota kannattaa ehdottomasti pitää silmällä. Ensinnäkin he ovat yrittäneet kaupata puolustajaa. Oikeastaan jo harjoitusleiristä asti heillä on ollut liikaa puolustajia, Seravalli kertoi.

– Sen lisäksi ilmoilla on ajatus, että onkohan mahdollista, että Elvis Merzlikins voisi tarvita maisemanvaihdosta?

Merzlikins on pelannut tällä kaudella 18 ottelua Columbuksen maalilla torjuntaprosentilla 91,1. Hänen vuosipalkkansa on 5,4 miljoonaa dollaria, ja sopimus jatkuu kevääseen 2027 saakka.

Mahdollisten kauppojen puolesta puhuu se, että Edmonton on viime aikoina ahkerasti skoutannut Columbusta. Seravallin mukaan asiasta ei kuitenkaan kannata vetää liikaa johtopäätöksiä.

– En osta sitä, että Oilers ”käy kuumana”, vaikka tämä on mielestäni jo kolmas kerta, kun he ovat nähneet Blue Jacketsin pelaavan viime viikolla. Jarmo Kekäläinen on – en halua sanoa, että odottamassa kuolemantuomiota – mutta hänellä on paljon työtä tehtävänä joukkueensa parantamisessa.