NHL:n vuoden 2008 ykköskierroksen 26. varaus Tyler Ennis, 34, jatkaa uraansa Saksan pääsarjaseura Adler Mannheimin riveissä.

Ilmiömäisistä käsistään ja nopeudestaan NHL-vuosinaan tutuksi tullut vain 174-senttinen laituri tienaa DEL-sarjassa loppukaudesta Match TV:n mukaan 100 000 dollaria eli vajaat 95 000 euroa.

Samaisen venäläislähteen mukaan tarjolla oli kuitenkin huomattavasti suurempiakin summia, sillä Ennis sai tiettävästi KHL:stä jopa miljoonan dollarin tarjouksia. Siirto KHL:ään olisi toisin sanoen taannut hyökkääjälle kymmenkertaiset tulot Saksan pestiin verrattuna.

Ainakin Ak Bars Kazan, Lokomotiv Jaroslavl ja Dinamo Minsk tekivät Match TV:n mukaan tarjoukset Ennisin palveluksista. Mies kuitenkin kieltäytyi KHL-siirrosta Venäjän Ukrainassa käymään hyökkäyssotaan vedoten.

Ennis on pelannut NHL:ssä 13 kauden aikana 700 runkosarjaottelua tehoin 144+202=366. Taituri jäi viime kaudella yllättäen ilman NHL-sopimusta ja siirtyi tuolloin Sveitsin National Leagueen, jossa iski SC Bernin riveissä 37 ottelussa tehot 13+30=33.