Dallas Starsin supertähtipuolustaja Miro Heiskanen uhkuu itsevarmuutta NHL-kauden kynnyksellä.

24-vuotias Heiskanen on asettanut itselleen järisyttävän kovan, mutta täysin realistisen tavoitteen alkavalle sesongille.

– Norris-palkinto on yksi niistä asioista, jonka haluan voittaa. Haluan olla NHL:n paras puolustaja, Heiskanen tykitti NHL.comin haastattelussa.

Viime kaudella Heiskanen oli NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan James Norris -palkinnon äänestyksessä seitsemäs. Kaudella 2021-22 hän oli NHL-toimittajien suorittaman Norris-äänestyksen 12.

Heiskanen mätti päättyneellä kaudella omat ennätyspisteensä NHL:ssä. Runkosarjan 79 ottelussa syntyi 11 maalia ja 73 tehopistettä.

Pistemäärä oikeutti NHL:n puolustajien syöttöpörssin 3. sijaan ja puolustajien pistepörssin 5. sijaan. Helsinkiläinen kellotti myös kolmanneksi eniten peliaikaa koko NHL:stä (25:29 per ottelu).

– Haluan voittaa Norris-palkinnon, mutta en mieti sitä kauheasti kauden aikana. Kuten olen aina sanonut, niin haluan auttaa joukkuettani voittamaan Stanley Cupin. Se olisi tietysti upeaa, jos minulla samalla mahdollisuus voittaa Norris-pystin. Toivottavasti ensi vuonna se tapahtuu, suomalainen uhkuu.

Heiskasen kohonneeseen pistemäärään vaikutti ruotsalaispuolustaja John Klingbergin lähdön myötä lisääntynyt vastuu ylivoimapelaamisessa.

– Tiesin tavallaan, että pystyn tekemään enemmän pisteitä ja olemaan enemmän mukana hyökkäyspelaamisessa. Sain asiat aika hyvin kasaan viime kaudella. Hyökkäävämpi tyyli ei myöskään ollut pois puolustuspelistäni, Heiskanen kertoo.