Washington Capitalsin voimahyökkääjä Anthony Manthalla on allaan kaksi rikkonaista kautta.

Parhailla kausillaan 50 tehopinnan rajaa hätyytellyt 195-senttinen kanukki pelasi viime kaudella 67 ottelua ja merkkautti niissä 5,7 miljoonan dollarin vuosipalkkaansa nähden vaatimattomat 27 pistettä. Hyökkääjä myöntää viimeiseen sopimusvuoteen lähtemisen tuovan tulospaineita.

– Huomasin, etten viime kaudella ollut tarpeeksi läsnä ja sisällä joukkueessa. Pisteet, taklaukset ja kaikki pienet yksityiskohdat puhuvat sen puolesta. Tänä vuonna haluan olla valmiina saavuttamaan tavoitteeni, Mantha kertoo medialle.

– Tavoitteenani on iskeä 60 pistettä ja sen jälkeen allekirjoittaa pitkä sopimus johonkin. Minun on pelattava iso kausi. Tämä on käytännössä katsoen toinen mahdollisuuteni heikon viime kauden jälkeen.

Isokokoinen pelaaja sanoo pudottaneensa painoaan kesän aikana tavoitteen saavuttamiseksi.

– Halusin pudottaa painoani ollakseni nopeampi ensi kaudella. Huomasin, että annoin pykälän verran tasoitusta sillä puolella. Haluan olla vahvempi, tiukempi ja räjähtävämpi. Viime kaudella painoin 109 kiloa. Tavoitteeni on nyt 105 kiloa, johon on vielä hieman matkaa, mutta aikaa on, Mantha laskee.

Capitalsilla on myös seurana edessään iso kausi. Viime kaudella pitkästä aikaa pudotuspelien ulkopuolelle jääneen joukkueen valmistautumista kauteen ei ainakaan helpota tähtisentteri Jevgeni Kuznetsovin jättämä siirtopyyntö. Lue Aleksandr Ovetshkinin mietteet Kuznetsovin siirtopyynnöstä täältä.