Washington Capitalsin on huhuttu läpi kesän kaupitelleen pitkäaikaista tähtisentteriään Jevgeni Kuznetsovia muille NHL:n seuroille.

Kaudesta 2013-14 asti seuraa edustanut taituri on sisäpiirilähteiden mukaan jättänyt Capitalsille siirtopyynnön nyt kahtena kesänä peräkkäin. Capitalsin ykköstähti Aleksadr Ovetshkin ei tästä huolimatta haluaisi luopua maanmiehestään – joskin maalitykki tiedostaa NHL:n realiteetit.

– Tiedän (Kuznetsovin siirtotilanteesta) yhtä paljon kuin tekin. Mitä ajattelen siitä? Tämä on osa kiekkobisnestä. Tänään olet täällä, huomenna tuolla, sen jälkeen ehkä jo seuraavassa joukkueessa, Ovetshkin kommentoi RIA Novostille.

– Toivon, ettei kauppa toteutuisi, koska hän on yksi läheisimmistä ystävistäni, upea persoona ja joukkuekaveri. Tästä syystä en haluaisi hänen lähtevän, mutta asia ei ole päätettävissäni, Ovetshkin pyörittelee.

Kuznetsov pelasi viime kaudella 81 ottelua tehoin 12+43=55. Miehen kahdeksan vuoden mittainen, 7,8 miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus umpeutuu kesällä 2025.