Toronto Maple Leafsin ruotsalaisen supertähti William Nylanderin nykyinen sopimus umpeutuu ensi kesänä, eikä palkkakatto-ongelmissa olevalla Leafsillä ole tällä hetkellä varaa kiinnittää hyökkääjää jatkosopimuksella.

NHL-sisäpiiritoimittaja Dave Feschuck heittää TSN:n First Up -ohjelmassa karun arvion osapuolten välisestä asemasodasta.

– Nylanderilla on kokemusta siitä, että hän uskoo olevansa arvokas. Leafs puolestaan on hyvin vankkumaton sen suhteen, mitä he uskovat voivansa maksaa hänelle. En usko tämän yhtälön sopivan yhteen ja siksi Leafs saattaa joutua asemaan, jossa heidän on kaupattava pelaaja toisaalle, Feschuck arvioi.

– Heidän on pakko kaupata hänet, koska he eivät voi menettää häntä ilmaiseksi. Tiedän monien sanovan, että Leafsin kannattaisi pitää Nylander omana ”vuokrapelaajanaan” ja raivata tulevalle sopimukselle tilaa vasta ensi kesänä. Ymmärrän tämän, mutten ole ihastunut ajatukseen siitä, että he ottavat sen riskin, että Nylander karkaa vapaille markkinoille, toimittaja jatkaa.

Alkavasta kaudesta reilut 6,9 miljoonaa dollaria tienaavalla 27-vuotiaalla Nylanderilla on allaan uransa paras kausi. Taituri nakutti 82 runkosarjapelissä 40 maalia ja 87 pistettä.