Mikael Granlund saa uralleen uuden startin Pittsburgh Penguinsin kaupattua viime kaudella pahasti seurassa flopanneen suomalaisen San Jose Sharksiin.

Ismo Lehkonen antaa Kalju Corner -podcastissaan raippaa viiden miljoonan dollarin vuosipalkalla operoivan ”MG”:n viime kaudelle.

– Karmea kausi sen siirtymän jälkeen kun tuli Pittsburghiin. Se stintti meni niin päin persettä kun olla voi. Granludin Mikkellä on peiliin katsomisen paikka. Itse olin ihan satavarma että se onnistuu ja se olisi ollut hyvä siirto, Lehkonen tylyttää.

Lehkonen arvelee, olisiko Granlundin läpikäymällä avioeroprosessilla ollut näin iso vaikutus viime kauden pelillisten vaikeuksien taustalla.

– Voisiko siinä olla, että siviilipuolen asiat, onko ne sitten sitä mitä kotona tapahtuu? Onko mennyt viihteen puolelle? Tehdäänkö siellä jonkinlaisia juttuja, että keskittyminen siitä jääkiekon pelaamisesta olisi karannut tosi pahasti? Se oli aika kova litsari, että se pistettiin (Pittsburghista) pihalle ja ilmoitettiin että ”sori, ei mitään käyttöä”, Lehkonen tylyttää.

Lehkonen toivoo Granlundin löytävän uuden vaihteen San Josessa, jossa konkarille lienee tarjolla iso rooli nimenomaan nuorten pelaajien esimerkkinä.

– Nyt kun mennään San Joseen, niin toivon mukaan Mikke on pystynyt keskittymään urheiluun ja pistänyt itsensä vimpan päälle kuntoon. Hänen pitää pystyä lähtökohtaisesti pitämään huolta itsestään. Onko hän nyt huippu-urheilijan tikissä? Lehkonen kyselee.

Kuuntele koko jakso täältä.