Suomalaishyökkääjä Eetu Luostarisen, 24, on solminut kolmivuotisen jatkosopimuksen Florida Panthersin kanssa.

NHL-toimittaja Frank Seravalli raportoi Twitterissä, että Luostarisen kaudella 2024-25 käynnistyvä jatkopaperi on yhdeksän miljoonan dollarin arvoinen (3 milj. $ AAV). Siilinjärveläisen nykyinen 1,5 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy ensi kesänä.

– Eetu on dynaaminen kahden suunnan sentteri, joka pärjää nopeutensa ja voimakkuutensa avulla missä vain hyökkäysketjussa. Hän on pelaajana tasainen ja luotettava, joten hän on loistava apu hyökkäykseemme. Olemme innoissamme siitä, että hän jatkaa kokoonpanossamme tulevilla kausilla, Panthersin GM Bill Zito hehkutti tiedotteessa.

Luostarinen on alkujaan Carolina Hurricanesin 2. kierroksen varaus kesältä 2017. 190-senttinen keskushyökkääjä on pelannut NHL:ssä Hurricanesin ja Panthersin riveissä yhteensä 212 ottelua tehoin 29+49=78.

Luostarinen oli viime kaudella Stanley Cup -finaaleihin yltäneen Panthersin tärkeimpiä pelaajia. Hän teki 82 runkosarjaottelussa 17 maalia ja 43 tehopistettä.

Keväällä 2019 Luostarinen oli voittamassa MM-kultaa Leijonien mukana. Silloin hän edusti vielä kasvattiseuraansa Kuopion KalPaa.

Florida Panthers

@FlaPanthers
Three more years of Luosty ‼️

We’ve agreed to terms with Eetu Luostarinen on a three-year contract extension through the 2026-27 season.

📝 » flapanthers.co/27extended