Florida Panthersin keskushyökkääjän Anton Lundellin tuleva jatkosopimus on noussut puheenaiheeksi NHL:ssä. 21-vuotiaan espoolaisen tulokassopimus päättyy ensi kauteen.

The Hockey Writers -sivusto uskoo, että Lundellia odottaa merkittävä palkankorotus seuraavaan sopimukseen.

Lundellin sopimuksen arvioinnissa sivusto käytti vertailukohtana tähtisentterien Anze Kopitarin ja Aleksander Barkovin ensimmäisiä pitkiä sopimuksia. Sekä Kopitar että Barkov olivat kumpikin ensimmäisinä vuosina pisteiden valossa selvästi tehokkaampia kuin Lundell, mutta puolustussuuntaan kolmikkoa voi hyvin verrata keskenään.

– Täydellinen esimerkki on Barkov, joka allekirjoitti kesällä 2016 kuusivuotisen ja 5,9 miljoonan dollarin palkan sopimuksen. Lundell voisi solmia 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkan takaavan sopimuksen. Se olisi myös samaa luokkaa Panthersin hyökkääjien Sam Bennettin ja Carter Verhaeghen sopimusten kanssa, The Hockey Writers -sivusto arvioi.

Lundell kuuluu nuoresta iästään huolimatta Panthersin kulmakiviin. Puolustussuuntaan tunnollinen sentteri oli viime kaudella erityisesti tärkeä osa Panthersin alivoimaa.

Lundell pelasi viime kaudella runkosarjassa 73 ottelua kirjaten tehopisteet 12+21=33. Stanley Cup -finaalitappioon päättyneissä pudotuspeleissä Lundell pelasi 21 ottelua tehopistein 2+8=10.