Toronto Maple Leafsin uskotaan tekevän kaikkensa saadakseen ykköstähtensä Auston Matthewsin nimen jatkosopimukseen ennen heinäkuun alkua, jolloin miehen nykyisen, vielä ensi kauden kattavan sopimuksen siirtopykälä astuu voimaan.

TSN:n NHL-asiantuntija Brian Hayes ennakoi Matthewsin nousevan seuraavalla sopimuksellaan NHL:n parhaiten palkatuksi pelaajaksi.

– Mitä tulee Matthewsin sopimukseen, hän tulee nousemaan sarjan parhaiten palkatuksi pelaajaksi – ja Leafs tietää sen. Tällä hetkellä suurin cap hit on Nathan MacKinnonin 12,6 miljoonaa dollaria. Matthews tulee saamaan 12,7 miljoonaa tai enemmän, oli kyseessä sitten 3-, 5-, 7- tai 8-vuotinen diili. Leafs voi yrittää tinkiä, mutta Matthews tietää täysin, missä mennään.

– Hän tulee saamaan sopimukseensa täyden siirtopykälän, hullun allekirjoitusbonuksen sekä aseman parhaiten palkattuna pelaajana tässä liigassa. Tämä kaikki tulee tapahtumaan ja Leafs haluaa sen tapahtuvan, Hayes ennakoi.

Matthewsin nykyinen vuosipalkka on 11,64 miljoonaa. MacKinnonin (12,6) jälkeen kakkospaikkaa vuosipalkoissa pitää hallussaan Connor McDavid 12,5 miljoonan dollarin vuositienesteillään. Mikäli Matthews allekirjoittaa Hayesin ennakoivan kahdeksan vuoden diilin 12,7 miljoonan vuosipalkalla, nostaa se jenkkisentterin sopimuksen kokonaisarvon yli 100 miljoonaan dollariin.

LUE MYÖS: Huima väite seuran sisältä: Auston Matthewsin jatko Torontossa kaikkea muuta kuin varmaa