Toronto Maple Leafs on tällä hetkellä – jos mahdollista – normaalia suuremman turbulenssin keskellä GM Kyle Dubasin jätettyä seuran yllättäen joukkueen kauden päätyttyä.

Dubasin lähtö vaikuttaa isosti myös tulevan kauden joukkueen rakentamiseen. Varsinkin suurimman megatähden Auston Matthewsin tilanne on nyt todella mielenkiintoinen. Jenkkisentterin sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta siihen kirjattu siirtopykälä astuu voimaan heinäkuun alkaessa. Leafsin olisikin saatava Matthewsin nimi jatkosopimukseen ennen sitä, muuten seura uhkaa menettää kesän 2016 ykkösvarauksen vapaille markkinoille ilmaiseksi ensi kesänä.

Sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Matthewsin jatkosopimus on juuri nyt kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu.

– Yksi minuun yhteyttä ottanut pelaaja kertoi, etteivät he olleet varmoja siitäkään, olisiko Matthews allekirjoittanut jatkoa edes Dubasin kanssa. Jos seurassa tehdään isoja muutoksia varaustilaisuuden aikaan, mikä on Matthewsin reaktio asiaan?

– Leafsissä oltiin hyvin luottavaisia sen suhteen, että mikäli sopimukseen Dubasin ja Matthewsin välillä ei oltaisi päästy 1. heinäkuuta mennessä, asiat olisi saatettu maaliin myöhemmin samoin, kuin Boston Bruinsin ja David Pastrnakin tapauksessa. Tällä hetkellä kukaan ei ole enää varma mistään, Friedman kertoo seurassa pelaavan, nimettömänä pysyvän pelaajaan tietoihin viitaten.

Nykysopimuksestaan 11,6 miljoonaa dollaria vuodessa kuittaavan Matthewsin on arvioitu aiemmin allekirjoittavan Leafsin kanssa 3-5-vuotisen siltasopimuksen, jonka vuosipalkka nousisi yli 12 miljoonaan taalaan.