Carolina Hurricanes voitti New York Islandersin lukemin 5-2 pudotuspelien avauskierroksen neljännessä ottelussa. Hurricanes johtaa sarjaa nyt voitoin 3-1 ja sillä on katkon paikka kotihallissaan seuraavassa pelissä.

Hurricanes on kokenut tällä kaudella kovia menetyksiä hyökkäysosastonsa suhteen runkosarjassa sekä pudotuspelien aikana. Max Pacioretty ja Andrei Svetshnikov ovat olleet jo pidempään sivussa, pudotuspelien aikana loukkaantui myöskin Teuvo Teräväinen ja lisäksi Derek Stepan puuttui joukkueen kokoonpanosta edellisottelusta. Viime ottelun joutui jättämään kesken myöskin Jack Drury, joka loukkaantui ottelun alkumetreillä.

Poissaolojen myötä Hurricanes on nostanut kokoonpanoonsa uusia nimiä myöskin farmista. Neljännessä ottelussa joukkueen nelosketjussa pelasi Mackenzie MacEachern (artikkelikuvassa vasemmalla), joka oli pelannut koko kauden farmissa.

MacEachern vastasi huutoon upeasti ja pelasi loistavan debyyttiottelun Hurricanesin paidassa. Hän takoi tehopisteet 1+1, syöttäen Sebastian Ahon viimeistelemän maalin ja iskien itse joukkueensa viimeisen täysosuman.

29-vuotias MacEachern pelasi tällä kaudella AHL:ssä Chicago Wolvesissa 37 ottelua tehopistein 11+19=30. Hän siirtyi Hurricanesin organisaatioon täksi kaudeksi St. Louis Bluesista. MacEachern pelasi neljän edelliskauden aikana Bluesin riveissä yhteensä 115 runkosarjaottelua (11+8=19) sekä viisi pudotuspeliä (0+0).

Näet MacEachernin syötön alta tai täältä.

Carolina Hurricanes

@Canes
Elite Finnisher

Näet MacEachernin maalin alta tai täältä.

NHL

@NHL
Feel-good story alert! 🚨

Mackenzie MacEachern's chipped in with two points today... in his @Canes debut... in the #StanleyCup Playoffs!

Talk about making a strong impression!