Florida Panthersin ja Montreal Canadiensin välinen kamppailu oli melkoinen maali-iloittelu. 14 maalin illassa Panthers nappasi voiton peräti lukemin 9-5.

Kaikista hurjinta meno oli ottelun avauserässä. Siinä iskettiin jo huimat kymmenen maalia. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Panthersin 7-3-johtolukemissa. Joukkue iski kaikki seitsemän maaliaan reiluun kymmeneen minuuttiin.

Ottelun tehokkain pelaaja oli Panthersin Matthew Tkachuk, joka saalisti tehopisteet 1+3. Suomalaispelaajista Aleksander Barkov keräsi pisteet 0+2 ja Eetu Luostarinen tehot 0+1.

Edellisen kerran yksi joukkue oli tehnyt ensimmäiseen erään seitsemän maalia vuonna 1985, jolloin tempussa onnistui Hartford Whalers. Kaikkiaan NHL:n historiassa on isketty nyt vain kuusi kertaa vähintään seitsemän maalia avauserään yhden joukkueen toimesta.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @FlaPanthers scored early and OFTEN en route to becoming the sixth team in NHL history, and just the third in the League's modern era (since 1943-44), to find the back of the net at least seven times in the first period of a game.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…