St. Louis Bluesin kerrotaan kaupittelevan tällä hetkellä käytännössä katsoen kaikkia pelaajiaan, joista on saatavilla jonkinlainen varausvuoro siirtomarkkinoilta.

Sportsnetin Jeff Marekin mukaan yksi mahdollisista ja jopa todennäköisistä lähtijöistä on viimeistä sopimusvuottaan pelaava suomalaispuolustaja Niko Mikkola. 26-vuotias pakkijärkäle on pelannut kuluvalla kaudella 46 ottelua tehoin 0+3. Mies kuittaa tästä kaudesta 1,9 miljoonaa dollaria.

Marekin mukaan ainakin Edmonton Oilers on jo ollut yhteydessä Bluesin seurajohtoon Mikkolan siirron tiimoilta. Hintalappu Mikkolan oikeuksista ei liene korkea, minkä vuoksi usea pudotuspeleihin kovuutta ja laajuutta hakeva joukkue saattaa olla suomalaisen kintereillä vielä ennen siirtojen takarajaa.

Mikkolan plusmiinus-tilasto (+3) on Bluesin joukkueesta harvoja plusmerkkisiä noteerauksia. Tämä on taatusti huomioitu myös vahvistuksia kevääksi hakevissa NHL-seuroissa.