St. Louis Bluesin seurajohto on näillä näkymin heittämässä hanskat tiskiin kauden 2022-23 suhteen. Bluesilla on tällä hetkellä kuusi pistettä matkaa viimeisellä Wild Card -paikalla olevaan Calgary Flamesiin.

St. Louis Today -lehden toimittaja Benjamin Hochman uskoo, että Bluesin olisi jo järkevintä siirtää tulevaa kautta kohti.

– Blues ei tule voittamaan Stanley Cupia keväällä 2023. Heidän täytyy asettaa itsensä parhaaseen asemaan ensi kautta varten. Heidän tulisi hankkia siirtomarkkinoilta lisää palasia kautta 2023-24 varten. Vähintään edes varausvuoroja, joilla he voisivat kerätä lupauksia tulevaisuutta varten. Heidän täytyy kuitenkin hyödyntää nykyisten ”siirtonappuloidensa” arvo, Hochman kirjoittaa.

Bluesin kanssa sopimuksensa tähän kauteen päättävät hyökkääjät Vladimir Tarasenko ja Ryan O’Reilly ovat selkeimpiä lähtijöitä ennen maaliskuun 3. päivä olevaa siirtorajaa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että Tarasenko täytyy kaupata ennen siirtorajaa. Jos Blues ei saa tehtyä O’Reillyn kanssa kohtuullista jatkosopimusta, täytyy myös kapteeni kaupata pois. He voivat myös saada jotain Ivan Barbashevistä, jos jatkosopimusta ei synny, toimittaja arvelee.

Myös yksi suomalainen on noussut siirtohuhujen keskiöön.

– Hemmetti, jopa Niko Mikkolasta voisi saada jotain vastikkeena. Hän on isokokoinen, vasemmalta puolelta ampuva puolustaja, jonka tehotilasto jostain epäuskottavasta syystä plussan puolella tässä Blues-joukkueessa, Hochman pyöritteli.

26-vuotias Mikkola pelaa viidettä kauttaan Bluesin organisaatiossa. 193-senttinen pakkijätti on kirjannut tällä kaudella 46 ottelussa tehopisteet 0+3.