Eeli Tolvasen NHL-ura koki totaalisen täyskäännöksen joulukuussa, kun Nashville Predators lähetti hänet siirtolistalle ja matka jatkui NHL:n uusimpaan tulokkaaseen Seattle Krakeniin.

23-vuotiaan suomalaistaiturin aloitus Krakenissa on ollut satumainen, sillä ensimmäisessä kahdeksassa ottelussa on syntynyt jo viisi maalia ja seitsemän tehopistettä.

Tolvasen tehokas startti Seattlessä sai jopa Predatorsin GM:n David Poilen myöntämään julkisesti, että suomalaisen lähtöpassit saattoi olla virhepäätös häneltä.

Tolvanen itse näkee, että Predatorsissa ongelmaksi lopulta koitui se, ettei hänelle tarjottu reilua mahdollisuutta.

– Tiesin aina, että minulla oli taitoja ja asioita, joita Predatorsiin kaivattiin. Mutta silti sain vain alaketjujen minuutteja nelosketjussa. Jos minua olisi käytetty paremmin ja annettu mahdollisuus, se olisi varmasti poikinut tulosta, Tolvanen ripitti entistä seuraansa The Hockey Newsin haastattelussa.

Tolvasen mukaan Predators-johto halusi muokata hänen peli-identiteettiään rouhivampaan suuntaan.

– Viime kaudella he halusivat minun pelaavaan fyysisemmin – sekä puolustavammin. Minusta tuntuu, että teinkin myös sen. Jonain iltana he halusivat minun olevan taklaaja ja toisena iltana taas maalintekijä. Se tavallaan sekoitti pääni, Tolvanen tilitti.