Detroit Red Wingsin siirtolistan kautta farmiliigaan passittaman tähtihyökkääjä Jakub Vranan tilanne vaikuttaa tällä hetkellä todella hankalalta.

Yksikään seura ei poiminut 5,25 miljoonan dolllarin vuosipalkkaa nauttivaa Stanley Cup -voittajaa aiemmin siirtolistalta, minkä seurauksena alkoholiongelmista kärsivä tshekkitaituri on pelannut viime ajat AHL-seura Grand Rapids Griffinsin riveissä – silloin kun mies on mahtunut sen pelaavaan kokoonpanoon.

Nyt Vranan, 26, tie näyttää kuitenkin nousevan pystyyn myös AHL:n puolella. Vrana ei mahtunut lainkaan joukkueensa kokoonpanoon kahdessa edellisessä ottelussa. Viime yönä laitahyökkääjä mahtui jälleen kokoonpanoon, joskin miehen vastuu jäi pieneksi Grand Rapids Griffinsin 1-0-voittopelissä Chicago Wolvesia vastaan.

Vrana on pelannut AHL:ssä nyt seitsemän ottelua, joissa takavuosien NHL-tehomies on merkkauttanut vain yhden syöttöpisteen. Miehen plusmiinus-sarake bussiliigassa on kuusi maalia pakkasen puolella.