Columbus Blue Jacketsista Winnipeg Jetsiin vaihdossa Patrik Laineeseen ja Jack Rosloviciin tammikuussa 2021 kaupattu Pierre-Luc Dubois on ottanut nykyisen joukkueensa reppuselkään kuluvalla kaudella Jetsin kärsiessä hurjasta loukkaantumissumasta.

The Hockey Writers povaa 24-vuotiaalle tähtisentterille jättimäistä sopimusta miehen nykypahvin umpeutuessa ensi kesänä. Vertailu Laineeseen on sivuston mukaan silti vielä ennenaikaista.

– Laineella on ollut ongelmia pysyä terveenä, eikä hän ole pelannut täyttä sesonkia sitten kauden 2017-18. On vaikea nimetä treidin voittajaa ennen kun molempien urat ovat loppusuoralla, THW arvioi.

– Dubois on tehnyt Laine-vertailulla itselleen nimeä kansallisella tasolla ja on räjäyttämässä pankin seuraavissa sopimusneuvotteluissa. Tärkeintä on kuitenkin se, että hän auttaa tämän kauden Jetsiä voittamaan pelejä. Jos joukkue onnistuu saavuttamaan pudotuspelipaikan, Dubois’n kova pelityyli pääsee entistä paremmin arvoonsa pudotuspeleissä. Siihen asti nuori hyökkääjä jatkaa nousuaan todelliseksi NHL-tason ykkössentteriksi.

Tästä kaudesta kuusi miljoonaa dollaria tienaava kanadalainen on iskenyt kauden 39 ottelussa tehot 19+24=43. Toistaiseksi Dubois on rikkonut 60 tehopisteen rajan kahdella NHL-kaudella.