Viime kaudella 73 runkosarjapeliin sensaatiomaiset 60 maalia mättäneen Auston Matthewsin alkukausi ei sujunut maalimäärien osalta viime vuoden tahtiin.

Toronto Maple Leafsin 25-vuotias ykkössentteri on osunut alkukauden 16 ottelussa maalitolppien väliin seitsemän kertaa. Toronton kaltaisessa jääkiekon mekassa tämäkään ei tunnu riittävän, vaan toimittajat ihmettelevät jo kilpaa Matthewsin ”hyytynyttä” maalivirettä. Pelaaja itse on jo tottunut kriittisen kanadalaismedian käsittelyyn.

– Meillä on yksi tavoite ja se on voittaminen. Minua ei kiinnosta paskaakaan, mitä ulkopuoliset ajattelevat (hänen omista tehoistaan). Haluan vain voittaa, joten en voisi olla vähemmän kiinnostunut (kritiikistä), jenkkitähti lataa medialle.

– Tiedän, mihin olen kykeneväinen. Haluan jatkaa kasvamista pelaajana sekä joukkueen johtavana pelaajana. Loppupeleissä meidät mitataan voittamisen kautta. Ainoa asia, joka minua kiinnostaa, on voittaminen, taituri muistuttaa.

Matthews pelaa parhaillaan seitsemättä kauttaan NHL:ssä. Supertähden kaikki aiemmat kuusi kautta ovat päättyneet kovista odotuksista huolimatta jo pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Maple Leafs on voittanut alkukauden 16 ottelustaan puolet.