Colorado Avalanchen venäläishyökkääjälle Valeri Nitshushkinille langetettu doping-panna on päätetty kumota Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n toimesta. Venäjän jääkiekkoliitto tiedottaa asiasta verkkosivuillaan.

Nitshushkin sai viime marraskuussa neljän vuoden mittaisen pelikiellon IIHF:n alaisiin peleihin. Venäläistähden vuoden 2013 Nuorten MM-kisoissa otetusta doping-näytteestä kerrottiin silloin löytyneen huomattava määrä testosteronia.

Venäjän jääkiekkoliiton mukaan Nitshushkinin doping-näyte vietiin Sveitsissä sijaitsevaan laboratorioon lisätutkimuksiin ja IIHF päätti kumota syytteet tutkimustulosten perusteella.

27-vuotias Nitshushkin on pelannut NHL:ssä Dallas Starsin ja Colorado Avalanchen riveissä yhteensä 408 ottelua pistein 75+105=180. 194-senttinen voimahyökkääjä on kirjannut tällä kaudella kolmessa ottelussa tehopisteet 4+2=6.

Nitshushkin on pelannut Venäjän maajoukkueen mukana edellisen kerran vuonna 2018. Hän on edustanut Venäjää yksissä olympialaisissa ja MM-kisoissa. Ukrainassa brutaalin hyökkäyssodan aloittanut Venäjä on tällä hetkellä suljettu pois kaikista IIHF:n alaisista tapahtumista.