Tähtihyökkääjä Pierre-Luc Dubois ilmoitti aiemmin juhannusviikolla Winnipeg Jetsin seurajohdolle halunsa jättää kanadalaisseuran viimeistään miehen kesällä 2024, jolloin sentteristä on tulossa ensimmäistä kertaa urallaan rajoittamaton vapaa agentti.

The Athleticin Murat Atesin mukaan Dubois’n uusi seura saattaa hyvinkin löytyä jo tänä kesänä – miehen kotikonnuilta Quebecin provinssista. Dubois on parhaillaan ilman sopimusta, joskin miehen pelaajaoikeudet kuuluvat yhä Jetsille.

– Päästäisikö Montreal Canadiens Jetsin pinteestä tarjoamalla Dubois’lla offer sheetiä tänä kesänä? He saattavat hyvinkin yrittää sitä, mutta Jetsin olisi helppo vastata pitkään sopimustarjoukseen. Täysin ylimitoitettu 1-2-vuotinen tarjous olisi sekin jotain, mihin Jets todennäköisesti vastaisi.

– On myös hyvä muistaa, ettei Jetsin tarvitse kaupata Dubois’ta juuri Montrealiin. Canadiens ei tule voittamaan tarjouskilpailua, elleivät he sitten ole valmiita antamaan Nick Suzukia vaihdossa (Dubois’n oikeuksista), Ates pyörittelee.

Toimittaja muistuttaa Canadiensin olleen kiinnostunut Dubois’ta jo vuoden 2016 varaustilaisuudessa, jossa seura tiettävästi yritti nousta varausjärjestyksessä neljänneksi napatakseen kanadanranskalaisen riveihinsä. Suunnitelma meni kuitenkin pieleen Columbus Blue Jacketsin varattua sentterin yllättäen kolmosvuorolla ennen Jesse Puljujärveä.