Moni muistaa Pierre-Luc Dubois’n erityisesti vastineena Patrik Laineen sisältäneessä treidissä. Kyseisestä pelaajakaupasta on kirjoitushetkellä vain puolitoista vuotta, mutta NHL-toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan kanadalais-yhdysvaltalainen sentteri on jo nyt ilmaissut halunsa lähteä pois Winnipeg Jetsistä.

Dubois on raportoidusti kertonut Jetsille haluavansa erityisesti päästä rajoittamattomasti vapaiden agenttien markkinoille. Tämä on mahdollista aikaisintaan vuonna 2024, eikä MM-kisoissa vakuuttaneella, 60 tehopisteen kauden pelanneella tähtihyökkääjällä ole sopimusta edes ensi kaudesta.

Jets haluaisi mediatietojen mukaan pitää Dubois’n organisaatiossaan vielä pitkään. Quebeciläislähtöisen vuoden 2016 kolmosvarauksen treidi sai alkusysäyksensä hänen omasta aloitteestaan treidipyynnöllä ja erittäin flegmaattisen näköisillä peliesityksillä.