Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby viimeisteli tehopisteet 1+2, kun Penguins voitti New York Rangersin pudotuspelien avauskierroksen neljännessä ottelussa loppulukemin 7-2. Näin ollen Penguins siirtyi ottelusarjassa johtoon voitoin 3-1.

Tehoiltansa myötä 34-vuotias Crosby rikkoi komean 200 tehopisteen rajapyykin pudotuspeliurallaan. Hän on nyt pelannut NHL-urallaan 178 pudotuspeliottelua ja iskenyt niihin tehopisteet 71+129=200.

Crosby on pudotuspelihistorian kuudes pelaaja, joka onnistuu tekemään 200 tehopistettä. Hän on pudotuspelihistorian pistepörssissä aivan kärkiviisikon tuntumassa, nimittäin Jaromir Jagr (201 tehopistettä) on enää yhden pisteen edellä Crosbya.

NHL-historian pudotuspelien pistepörssin kärjen muodostavat Wayne Gretzky (382), Mark Messier (295), Jari Kurri (233) sekä Glenn Anderson (214).

Kuluvan kevään pudotuspeleissä Crosby on painanut neljään otteluun jo komeat tehot 2+7.